Sulauksime naujos kartos WEB kamerų: kino industrijai prieinami spec. efektai  (1)

Amazon išmaniojo telefono Fire Phone pasirodymas turėtų vėl padidinti susidomėjimą 3D stereoskopinėmis kameromis, kadangi būtent jos leis sekti vartotojo judesius ir skenuoti realius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti puslapio ComputerWorld turima informacija, kompanija Intel turi deramą atsaką – stereoskopines kameras RealSense.

Nauja technologija iš pradžių pasirodys stacionariems kompiuteriams skirtose WEB kamerose, o kitų metų pradžioje – ir planšetiniuose kompiuteriuose. Tikėtina, kad po tam tikro laiko visa tai pamatysime ir išmaniuosiuose telefonuose, tačiau dabar tam trukdo jų matmenys – kameros ir vaizdų procesoriaus modulis yra 3,5 mm storio. GPU ar centrinis procesorius vaizdo apdorojimo procese nedalyvaus.

Intel technologija išnaudoja optinius ir infraraudonųjų spindulių daviklius, kurie įvertina objektų bruožus ir scenos gylį. Atitinkama programinė įranga leis sekti žmogaus mimiką, įvertins jo emocinę būseną.

RealSense kameros leis realiu laiku „iškirpti“ žmogaus atvaizdą iš supančios aplinkos ir patalpinti jį virtualioje aplinkoje. Panaši filmavimo kombinavimo technika naudojama kine, kai naudojamas specialus žalias fonas, ant kurio patalpinama reali scena.

Skype vartotojai gaus galimybę atvaizduoti save, pavyzdžiui, jūros paplūdimio fone, kai bus bendraujama su pašnekovu, nors realybėje žmogus gali sėdėti sujauktame kambaryje.

Intel kameros leis skenuoti tūrinius objektų atvaizdus, kuriuos vėliau bus galima perkelti į virtualią erdvę arba atkurti su 3D spausdintuvais. Gestų atpažinimo funkcija suteiks pramoginių ir mokomųjų programėlių kūrėjams galimybę išplėsti interaktyvią sąveiką su žmogumi. RealSense kameros planšetiniuose kompiuteriuose su Android ir Windows pasirodys 2015 m. I ketvirtyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (1)