Alien: Isolation pasiūlys visai kitokios strategijos žaidimą  (0)

Alien: Isolation kūrėjai iš studijos The Creative Assembly jau anonso metu kalbėjo, kad naujasis projektas labiau primins išlikimo – siaubo žanro žaidimą, nei netvarkingą šaudyklę, kai šaudoma į viską ir visus, kaip tuo galėjo pasigirti Aliens: Colonial Marines. Tačiau kur bus esminiai abiejų dalių skirtumai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendraudamas su puslapio GamesTM žurnalistais, Alien: Isolation vyriausiasis dizaineris Garty Napper teigė, kad žaidimo siužetas leis pereiti misijas be aukų. Visų pirma, sušaudyti visus iš eilės tikrai nepavyks – kiekvienas šaudmuo bus aukso vertės, juos reikės naudoti tik ypatingais atvejais. Didžiąją dalį laiko mums teks daug galvoti, slėptis ir neleisti savęs aptikti.

Antra, kūrėjai nori pabrėžti pagrindinės žaidimo herojės Amandos Ripli individualumą. „Tokiu būdu mes norėjome pabrėžti mūsų personažo charakterį“, – teigė Garty Napper. „Mes juk kalbame apie Riplių šeimos atstovą – jiems juk nebūdinga eiti kaktomušon ir naikinti minias žmonių vien todėl, kad šie trukdo pasiekti jungiklį.“

Žaidėjams – pacifistams turėtų padėti tam tikra atviro pasaulio forma, kuri suteikia pasirinkti nelinijinį siužeto įveikimo būdą. Garty Napper teigė nesuprantąs tokių žaidimų, kai tik įėjus į kambarį, durys staiga užsidaro ir atgal kelio jau nėra.

Alien: Isolation kūrėjas pareiškė, jog žaidėjai kosminėje stotyje nuolat atras naujų vietų, tuo tarpu anksčiau aplankytos vietos taip pat bus prieinamos. Taip bus bandoma panaikinti savotišką saugumo jausmą: „Štai, aš jau čia buvau per praėjusią misiją, dabar nėra ko bijoti.“

Realybėje ksenomorfas, kuris žaidime yra vienas, tačiau protingiausias iš visų, galės būti bet kur, jis judės po visą kosminę stotį, todėl gali atsirasti skyriuje, kuriame jūs buvote anksčiau.

Amandos rankose esantis judesių detektorius taps pagaliu su dviem galais. Iš vienos pusės, jis leis sekti, ar nėra netoliese priešų, ir taip leis išvengti aukų, iš kitos pusės – kels nemažą paniką, skleisdamas signalus tam tikru dažnumu ir skirtingu garsumu.

Alien: Isolation pasirodymas numatytas šių metų spalio d. Platformos – PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 ir PlayStation 3.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)