Paaiškėjo daugiau detalių apie slaptą „Apple universitetą“  (0)

Kompanijos Apple darbuotojams skirta mokymų programa, labiau žinoma kaip Apple universitetas, leidžia pasisemti žinių ir patirties iš garsiausių JAV universitetų (tarp kurių ir Harvardo, Berklio, Stenfordo bei Jeilio) dėstytojų. Apie tai praneša leidinys The New York Times.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ištisus metus trunkantys mokymai Apple darbuotojams tapo prieinami 2008 m., kai šią idėją ėmė įgyvendinti tuometinis vadovas, vienas iš kompanijos Apple įkūrėjų Steve'as Jobsas. Tiesa, mokomųjų programų specifika iki šiol laikoma paslaptyje.

Šaltinio duomenimis, mokslai Apple universitete vyksta, laikantis keturių pagrindinių koncepcijų – menas, paprastumas, funkcionalumas ir grožis. Kursai nėra privalomi, tačiau teigiama, kad jie visuomet būna užpildyti. Kurso pasirinkimas priklauso nuo darbuotojų įgūdžių ir kompanijoje užimamų pareigų.

Vienu iš mokymo principų pavyzdžių yra Apple produktų kūrimo palyginimas su Pablo Pikaso litografija „Jautis“. Kūrinyje, kuriame yra 11 jaučio atvaizdų, Pikaso po truputį šalino neesmines detales, tačiau netgi paskutinėje litografijoje jautį vis tiek galima atpažinti. Analogiškai ir Apple moko savo darbuotojus, kad funkcionalumas ir grožis gimsta iš paprastumo.

Viename iš kursų mokomasi, kaip į esamą Apple infrastruktūrą integruoti technologijas ir sprendimus, kuriuos kompanija įsigijo iš kitų firmų. Panašūs įgūdžiai kompanijai aktualūs ir šiuo metu, kai neseniai buvo paskelbta apie sandorį su ausinių ir kitos garso technikos bei aksesuarų gamintoju Beats.

Kitas kursas – „Komunikacija kompanijoje Apple“ – moko darbuotojus, kaip aiškiai išdėstyti idėjas ir keistis jomis tarp skirtingų padalinių. Galiausiai vienas iš kursų skirtas paaiškinti, kodėl Apple yra sėkminga kompanija. Vienas iš naudojamų pavyzdžių – Google TV ir Apple TV distancinių pultų palyginimas: jei pirmajame yra 78 mygtukai, tai antrajame – vos trys.

Mokymai vyksta pagrindinėje Apple būstinėje, kuri yra Kupertino mieste (Kalifornija, JAV), tačiau dėstytojai periodiškai rengia išvykas, kurių metu mokymai vyksta už JAV ribų esančiuose Apple padaliniuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)