Intel Haswell procesoriuose rastas defektas  (0)

Intel Haswell procesoriuose buvo pridėtas instrukcijų TSX (Transactional Synchronization Extensions) palaikymas. Jos leidžia padidinti skaičiavimų branduolių efektyvumą, paskirstant resursus aparatiniame, o ne programiniame lygmenyje, kaip tai buvo daroma anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komandos TSX leidžia tam tikro tipo programoms, išnaudojančioms daugiau nei vieną branduolį, veikti daug greičiau, tačiau programinės įrangos kūrėjai dar tik ruošiasi išnaudoti šią galimybę.

Puslapis Tech Report rašo, kad TSX įsisavinimo dar teks palaukti. Vienas iš kūrėjų aptiko klaidą TSX instrukcijose, tuo tarpu Intel inžinieriai tai patvirtino, atlikę vidinius testus. Gana greitai buvo išleistas naujas mikrokodas, išjungiantis naują komandų rinkinį.

Prie „defektinių“ procesorių priskiriami Haswell, Haswell-E, taip pat ankstyvieji Broadwell, kuriuos šiais metais atstovaus energetiškai efektyvūs modeliai Core M, kuriuos pamatysime hibridiniuose įrenginiuose, tokiuose kaip nešiojami kompiuteriai – transformeriai ir planšetės su prijungiama klaviatūra.

Reikia pažymėti, kad komandos TSX visų pirma skirtos naudojimui su serverių programine įranga, todėl eiliniai vartotojai nukentės mažiausiai. Beje, pirmosiose serverinių procesorių Haswell-EP partijose TSX palaikymas bus išjungtas, tuo tarpu pažangesniuose modeliuose – Haswell-EX – šių komandų darbingumas bus atstatytas. Akivaizdu, kad šie dar negaminami serijiniu būdu.

Naujose Haswell-EP revizijose, panašu, TSX instrukcijos bus pataisytos, tačiau kompanijos Intel atstovai ką nors komentuoti šiuo klausimu atsisakė.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: