Vokiečių planai dėl elektromobilių byra į šipulius  (9)

Vokietija yra didžiausia automobilių rinka Europoje, tačiau elektromobilių populiarumas šalyje yra labai menkas, rašo thelocal.de.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2009 m. Vokietijos kanclerė Angela Merkel įvardijo ambicingą tikslą: iki 2020 m. šalies keliuose turi važinėti milijonas elektromobilių.

Tačiau Duisburgo-Esseno universiteto „CAR Center for Automotive Research” eksperto Ferdinando Dudenhoefferio teigimu, šis planas yra visiškai nerealus.

„A. Merkel galėjo pasakyti, kad iki 2020 m. mėnulyje turėsime 100 000 automobilių“, – ironizavo jis.

CAR duomenimis, šiuo metu Vokietijoje važinėja apie 17 tūkst. elektra varomų automobilių.

Nordėdama paskatinti elektromobilių pardavimus, Vokietijos vyriausybė praėjusią savaitę nusprendė, kad tokio tipo mašinos galės važinėti autobusams skirtomis juostomis, jų savininkams nereikės mokėti už stovėjimą, o vietos netoli įkrovimo stotelių bus rezervuotos specialiai elektromobiliams.

Vis dėlto ekspertai įsitikinę, kad tai mažai ką pakeis. Viena iš priežasčių, kodėl vokiečiai neperka elektromobilių, yra tai, kad šioje rinkoje dominuoja užsienio gamintojai, tačiau patys vokiečiai nenori pirkti „Renault“ ar „Tesla“ vietoj „Mercedes“.

Šiuo metu Vokietijoje yra apie 4,4 tūkst. elektros įkrovimo stotelių. Palyginimui, Prancūzija šiemet tikisi stotelių tinklą išplėsti iki 10 tūkst.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (9)