Idėja virtusi realybe: prasideda bendraujančių automobilių era  (0)

Tarpusavyje kalbantys automobiliai greitai taps realybe. Bent jau Jungtinėse Valstijose, praneša puslapis Slashgear. JAV Saugaus kelių eismo valdyba nesiruošia priešintis naujos technologijos diegimui: pastaroji leis bevieliu būdu komunikuoti kelyje esančioms transporto priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis naujos technologijos diegimo tikslas – automatiškai išsiaiškinti potencialiai pavojingas situacijas kelyje ir įspėti apie tai vairuotojus.

JAV Saugaus kelių eismo valdyba savo sprendimą aiškina gana paprastai: vien tik per metus sistema V2V („vehicle to vehicle”) nuo žūties kelyje leis išsaugoti daugiau nei tūkstantį amerikiečių gyvybių. Manoma, kad minima sistema padės vairuotojams matyti „mirties zonas“, įspės apie pavojingus lenkimus ir draudžiančius šviesoforo signalus.

Šiuo metu diskutuojama, kad kokiomis konkrečiai funkcijomis pasižymės minėta sistema, kokia reikalinga aparatinė įranga ir kiek visa tai kainuos. Taip pat sprendžiama, kokia informacija automobiliai dalinsis tarpusavyje ir kaip vairuotojai bus įspėjami apie pavojų.

Ne mažiau svarbiu klausimu yra tai, kaip bus įgyvendinta naujos technologijos saugumo sistema: ji turėtų būti patikimai apsaugota nuo nesankcionuotos prieigos.

Informacijos keitimuisi tarp transporto priemonių ketinama panaudoti artimojo diapazono dažnius (5,85–5,925 GHz). pabrėžiama, kad sistema nerinks asmeninių duomenų apie automobilio savininką ir pačią transporto priemonę, kad nebūtų pažeistos eismo dalyvių teisės į privatų gyvenimą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)