Netikėta statistika: moterys žaidžia kompiuterinius žaidimus ne mažiau nei vyrai  (9)

Organizacija „Entertainment Software Association“ išleido kasmetinę ataskaitą, kuri atspindi situaciją kompiuteriams, konsolėms ir mobiliems įrenginiams skirtų žaidimų rinkoje, taip pat statistiką apie žaidimų gerbėjus ir jų demografiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent demografinis aspektas šiemet traukia didžiausią ekspertų dėmesį, kadangi pilnamečių moteriškos lyties žaidėjų yra dvigubai daugiau, nei vyriškos lyties atstovų iki 18 metų amžiaus.

Vyresnės nei 18 metų amžiaus moterys sudaro apie 36% visų žaidėjų, tuo tarpu vyriškos lyties paaugliams tenka vos 17%. 2013 metais šis santykis sudarė atitinkamai 31% ir 19%.

Jei žiūrėtume į visas amžiaus kategorijas, žaidžiančių kompiuterinius žaidimus vyrų yra daugiau – 52%. Tiesa, 2013 metais jų buvo 55%. Savo ruožtu, moterų – žaidėjų, vyresnių nei 50 amžiaus, dalis per metus padidėjo 32%.

Deja, statistika neapima skaitmeninių pardavimų tokiose platformose, kaip Steam ir Apple iOS, taip pat nematyti, kokius žaidimų žanrus vartotojai mėgsta labiausiai. Žinoma tik tiek, kad kazualinių/socialinių žaidimų apimtys padidėjo 55%.

Kiek anksčiau kompanijos Flurry Analytics pateikta statistika rodo, kad moterys žaidimų viduje išleidžia 30% daugiau pinigų, nei vyrai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (9)