Nokia jau 2015 m. pradės testuoti 5G mobiliojo ryšio tinklus  (0)

Kompanija Nokia daugiau nebegamina išmaniųjų telefonų, tačiau ji ir toliau išlieka svarbiu mobiliosios rinkos žaidėju. Ji ne tik siūlo kartografinę tarnybą Nokia HERE (šią greitu metu pradės naudoti ir Samsung), tačiau užsiima ir mobiliais tinklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telekomunikacinės įrangos ir paslaugų padalinys Nokia Networks gamina aparatinę įrangą, kurią naudoja mobiliojo ryšio operatoriai. Kartu su tokiomis kompanijomis, kaip Ericsson, Alcatel-Lucent ir Huawei, suomių korporacija kuria standartus, kurie taps 5G pagrindu, rašo puslapis FierceWireless.

2015 m. pradžioje kompanija Nokia pradės statyti bandomąjį 5G mobiliojo ryšio tinklą, jis bus kuriamas Suomijoje. Po tam tikro laiko kompanija pasidalins kūrėjams skirtais instrumentais (API) su konkurentais, o tai leis sukurti vieningą standartą.

Šiuo metu 5G specifikacijos nėra galutinai priimtos: manoma, kad šiuose tinkluose maksimalus duomenų pralaidumas bus 10-100 didesnis, nei 4G LTE, energijos suvartojimo lygis sumažės iki 90%, signalo perdavimo užlaikymai sumažės maždaug 5 kartus (iki mažiau nei 20 ms). Duomenų perdavimo sparta gali viršyti 500 Mbit/s.

Nokia jau veda derybas su japonų mobiliojo ryšio operatoriumi NTT DoCoMo, prie bandymų Japonijoje gali prisijungti ir korėjiečių kompanija Samsung. Prognozuojama, kad komercinė 5G mobiliojo ryšio tinklų plėtra prasidės 2020 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: