Pentagonas paskelbė bombardavimų Sirijoje vaizdo medžiagą (Video)  (0)

JAV vadovaujama koalicija atliko aviacinius smūgius „Islamo valstybės“ (IS) taikiniams Sirijoje. Pentagonas paviešino filmuotą medžiagą, kaip bombardavimas atrodė iš oro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žiniasklaida praneša, kad penkios arabų šalys prisidėjo prie šių reidų, kaip nauja tarptautinė koalicija, suburta siekiant atremti grėsmę, kurią kelia IS (dar žinoma kaip „Irako ir Sirijos islamo valstybė“ (ISIS)), užėmusi dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.

JAV vadovaujami smūgiai iš oro Sirijoje žymi svarbų posūkį kare prieš grupuotę, kuri, kaip baiminasi Vakarų šalių vyriausybės, ilgainiui gali pradėti rengti teroro atakas Europoje arba Jungtinėse Valstijose.

Sprendimas surengti šiuos smūgius buvo priimtas anksčiau antradienį JAV ginkluotųjų pajėgų Centrinės vadovybės vadovo generolo Lloydo Austino „pagal įgaliojimus, kuriuos jam suteikė vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas“ – prezidentas Barackas Obama, pridūrė J.Kirby.

Pirmojoje medžiagoje, paskelbtoje „Youtube“, matyti, kaip JAV orlaivis bombarduoja IS sandėlį šalia Abu Kamalo:


Antrojoje – atakuojama vieta, kur sutelktos IS transporto priemonės netoli Abu Kamalo:

Trečiojoje – smūgiai Rakos provincijoje esančiam IS operacijų centrui:

Raka yra pagrindinė IS džihadistų tvirtovė Sirijoje. „Islamo valstybė“ kontroliuoja šią ir didžiąją dalį toliau į rytus esančios Deir ez Zoro provincijos, taip pat kai kurias teritorijas šiauriame Alepo regione.

Per JAV vykdytus antskrydžius prieš „Islamo valstybės“ teroristus žuvo apie 70 džihadistų grupuotės kovotojų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)