Mokslinis bandymas: kiek jėgos reikia, norint išlenkti „iPhone 6 Plus“ ir kitus telefonus? (Video)  (2)

Pranešimai apie kišenėse linkstančius naujus šeštosios kartos „iPhone“ telefonus internete sukėlė pasityčiojimų laviną ir paskatino moksliškai pasidomėti, kiek naujausi telefonai atsparūs lenkimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonus vertinantis tinklalapis „Consumer Reports“ nutarė atsakyti į interneto vartotojų keliamus klausimus ir atliko telefonų spaudimo testą, į kurį įtraukė įvairių prekės ženklų telefonus, tarp jų ir šeštos kartos „iPhone“ ir „Samsung Galaxy Note 3“.

Atliekant „Apple“ testą taikomas 55 svarų (25 kg) spaudimas. Maždaug tokios jėgos reikia norint sulaužyti 3 pieštukus. O „Consumer Reports“ pradėjo nuo dešimties svarų ir vis didino spaudimo jėgą ir pažymėjo ribą, ties kuria telefonai ėmė deformuotis.

Tyrimas parodė, kad „iPhone 6 Plus“ atlaikė 90 svarų spaudimą ir buvo patvaresnis už „iPhone 6“, kuris atlaikė 70 svarų. Taigi tyrimo rezultatai rodo, kad norint išlenkti telefonus reikėtų atlikti šį tą daugiau nei tik sulenkti rankomis.

Pasak „Consumer Reports“, patvariausias buvo „Samsung Galaxy Note 3“, kuris pradėjo deformuotis tik pasiekęs 150 svarų ribą.

Praėjusią savaitę „Youtube“ vartotojas Unbox Therapy paaukojo du „iPhone 6 Plus“ telefonus, kad patikrintų gandus apie linkstantį telefoną, palygino įvairių gamintojų telefonus juos sulenkdamas rankomis. Vyro bandymas – filmuotoje medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (2)