Paaiškėjo, kodėl Windows 9 staiga tapo Windows 10  (10)

Neseniai pristatyta Microsoft operacinė sistema Windows 10 sulėkė nemažai triukšmo. Daugiausia kalbų nusipelnė ne naujas funkcionalumas, tačiau pats pavadinimas, kadangi visi laukė Windows 9, tačiau programinės įrangos gigantas pateikė siurprizą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas lėmė, jog Microsoft nusprendė apversti viską aukštyn kojomis? Panašu, kad viena iš esminių priežasčių yra gana banali ir primena 2000 metų problemą, kai senos kompiuterinės sistemos datos nurodymui naudojo vos du baitus, todėl sistemos negalėjo atskirti 2000 m. nuo 1900 m. Tokia pati problema grėsė ir naujai Windows versijai, jei ji savo pavadinime būtų išsaugojusi skaitmenį „9“. Ir jei anksčiau keblumų kilo dėl skaičiavimo sistemų resursų, tai dabar dėl visko kaltas programuotojų tingumas, rašo puslapis Engadget. Tiesa, dėl visko kalti ne pačios Microsoft programuotojai, o trečių šalių kūrėjai, kurie patingėjo korektiškai aprašyti operacinės sistemos identifikavimo procedūrą. Atitinkamą „prasto“ kodo pavyzdį pateikė vienas iš Microsoft programuotojų.

Minėtas kodas operacinės sistemos identifikavimui naudoja tik pirmąjį skaitmenį po pavadinimo. Jei tai „9“, programa galvoja, kad tai yra Windows 95 arba Windows 98. Nors jos yra labai retas svečias vartotojų kompiuteriuose, tačiau jų aidas pasiekė net 2014 metus.

Kadangi nėra galimybės perrašyti visą programinį kodą, paprasčiau yra pakeisti operacinės sistemos pavadinimą ir taip išvengti problemų

Kompanija Microsoft oficialaus komentaro dėl pateiktos Windows pavadinimo keitimo priežasties nepateikė. Galbūt tai nebuvo esminė problema, kodėl Windows 9 netikėtai tapo Windows 10, tačiau įvardinta priežastis galėjo būti labai svari, nors ir labai banali, o kad nebūtų papildomų juokelių bei lyginimo su nepasisekusia Windows 8, imtasi gerai žinomo marketinginio triuko – pavadinimo keitimo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(54)
(4)
(50)

Komentarai (10)