Apple nemažina apsukų: nežiūrint skeptikų prognozių, pelnas ir pajamos šturmuoja rekordines aukštumas  (0)

Kompanijos Apple grynasis pelnas per praėjusį finansinį ketvirtį padidėjo 13% iki $8.47 mlrd., o pajamos didėjo 12% ir pasiekė rekordinius $42,1 mlrd. Apie tai kalbama naujausioje Apple finansinėje ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai ir rinkos ekspertai prognozavo, kad ketvirčio pajamos sudarys apie $40 mlrd. Savo ruožtu, pelnas turėjo sudaryti apie 1,31 dolerio vienai akcijai, tačiau faktinis rezultatas buvo didesnis – 1,42 doleriai vienai akcijai.

Per visus 2014 finansinius metus, kurie Apple kalendoriuje baigėsi rugsėjo 27 d., kompanijos pelnas padidėjo 7% iki $39,5 mlrd. Metinės pajamos taip pat augo 7% ir sudarė $182,8 mlrd.

Apple finansų direktorės Luka Maestri teigimu, kompanija savo akcininkams per ketvirtį sumokėjo apie $20 mlrd., o bendra kapitalo akcininkams ir investuotojams grąža per metus sudarys $94 mlrd. Ketvirčio rezultatai rodo, kad Apple vienos akcijos savininkui sumokės po 0,47 dolerio už akciją, jei ši bus išlaikyta iki lapkričio 10 d. imtinai.

Per 2015 finansinių metų I ketvirtį, kuris kompanijos kalendoriuje sutaps su šių metų gruodžio pabaiga, Apple prognozuoja rekordinį – nuo 63,5 iki 66,5 mlrd. – pajamų lygį. Visa tai turėtų lemti aukšti naujų iPhone, iPad ir iMac modelių pardavimai, taip pat kalėdinis išpardavimų sezonas.

Priminsime, kad be naujųjų iPhone 6 ir iPhone 6 Plus kompanija šį rudenį anonsavo naujus planšetinius kompiuterius iPad Air 2 ir iPad mini 3, išleido operacines sistemas iOS 8 ir OS X Yosemite, pristatė mokėjimų sistemą Apple Pay. 2015 m. pradžioje prekyboje pasirodys išmanusis laikrodis Apple Watch.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai (0)