Sukurtas šviečiantis popierius - laikas naujoms interjerų idėjoms! (Video)  (4)

JAV įmonė „Rohinni“ savo Twitter paskyroje išplatino pranešimą, kad netrukus pasiūlys naują gaminį – šviečiantį popierių, pavadintą „Lightpaper“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonės teigimu, tai – ploniausias pasaulyje šviesos diodų (LED) šviesos šaltinis, kurį bus galima priklijuoti prie bet kokio paviršiaus, pagaminti bet kokios formos, o ateityje – ir atsispausdinti patiems.

Šviečiantis popierius gaminamas, sumaišant rašalą su mikroskopinio dydžio, prilygstančio raudoniesiems kraujo kūneliams, šviesos diodų kristalais ir atspausdinus šį mišinį ant plono laidaus pagrindo. Po to abi pusės padengiamos apsauginiu sluoksniu. Prie jo prijungus elektros įtampą, paviršius ima šviesti.

Jei gaminys bus nebrangus – o „Rohinni“ tai žada, nes šviečiantį popierių bus galima gaminti pramoniniu būdu, spausdinant tiesiog ant rulonų, panašiai, kaip laikraščius, apšvietimo dizaineriams atsivers tiesiog neribotos galimybės – pavyzdžiui, šviestuvui nebereikės lemputės, nes švies jo gaubtas.

Galima bus atspausdinti šviečiančius lipdukus ant įvairių gaminių, kurti šviečiančias sienas ir reklaminius stendus, logotipus, šviečiančias apyrankes ar kelio ženklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(32)
(0)
(32)

Komentarai (4)