Paskelbta naujos informacijos apie modulinio telefono Google Ara procesorius  (1)

Kompanija Google ir toliau darbuojasi prie modulinio telefono projekto Ara. Neseniai paaiškėjo, kad etaloninė platforma palaikys dar du naujus procesorių modelius, rašo puslapis Fudzilla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Google specialistai iš kontraktinio gamintojo Quanta jau gavo tris prototipus, kurie naudoja antros kartos Spiral koncepciją. Ši demonstracinio prototipo versija vėliau pasieks programinės ir aparatinės įrangos kūrėjus.

Naujais palaikomais procesoriais tapo nVidia SoC mikroschema Tegra K1 ir Marverll procesorius PXA1928. Bendravimui su kitais komponentais jie naudos specialios paskirties mikroschemą Toshiba UniPro.

Su procesoriumi Tegra K1 kompanijos Google specialistai jau turėjo reikalų, kai darbavosi prie planšetinio kompiuterio Nexus 9. Savo ruožtu, naujokas Marvell PXA1928 turi keturis Cortex-A53 branduolius ir GPU Vivante GC5000.

Taip pat bus gaminami ir pigesni Ara prototipai, kurie naudos kinų kompanijos RockChip procesorius. Tokių prototipų debiutas laukiamas 2015 m. pavasarį.

Šaltinių teigimu, prototipai Spiral 2 šiuo metu ruošiami demonstravimui kūrėjų konferencijoje, kuri įvyks 2015 m. sausio mėnesį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (1)