„Google“ planas: iki 2020 metų pristatyti rinkai savarankiškai važiuojančius automobilius (Video)  (0)

Interneto bendrovė „Google“ pradėjo derybas su didžiausiais automobilių gamintojais ir suformavo tradicinių bei netradicinių partnerių komandą, kad paspartintų pastangas iki 2020 metų pristatyti rinkai savarankiškai važiuojančius automobilius pranešė aukštas „Google“ atstovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pastaruosius kelerius metus deramės su automobilių gamintojų bendruomene. Mes tikrai žavimės šiomis technologijomis ir norime jas propaguoti dėl visų privalumų, saugumo ir patogumo, tiesiog norėdami, kad pasaulis būtų geresnė vieta. Tačiau taip pat žinome, kad norint tai pasiekti, reikia komandos. Reikia partnerių, kurie savo klasėje yra geriausi ir geriausiai išmano tai, ką daro“, - sakė „Google“ savarankiškai važinėjančių automobilių projekto direktorius Chrisas Urmsonas.

Ch. Urmsonas pažymėjo, kad neišvaizdūs „Google“ prototipai, neprilygstantys prabangiam koncepciniam savarankiškai važiuojančiam automobiliui F015, kurį praėjusią savaitę pristatė „Mercedes“, nebūtinai atspindi galutinį jų gaminio dizainą. „Google“ prototipą jis apibūdino kaip automobilį, kuris su laiku tobulės.

„Žinome, kad yra žmonių, kurie žino, kaip tai padaryti. Automobilių pramonė yra tikrai gerai nusistovėjusi. Iš praėjusio šimtmečio jie gavo tiek sunkiai laimėtų pamokų, kad paprasčiausiai būtų arogantiška, jeigu mes įšoktume ir pareikštume, kad galime padaryti geriau. Tikrai, taip nėra. Mes turime konkrečios patirties ir kompiuterių mokslo žinių, kurias norime pasiūlyti, sprendžiant kai kurias tikrai sunkias technologijų problemas. Tuomet mes galime jas suderinti su ta patirtimi, kurią turi Detroitas ir kiti automobilių centrai visame pasaulyje“, - teigė Ch. Urmsonas.

Ch. Urmsonas pažymėjo, kad savarankiškai važiuojantys automobiliai yra „transformacinis“ transporto evoliucijos momentas ir galimybė važinėtis mašina akliems, pagyvenusiems ar neįgaliems asmenims, kurie negali patys vairuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)