„ASUS“ žada revoliuciją: savaitę be įkrovimo veiksiantis išmanusis laikrodis  (1)

Paskutinis Taivano kompanijos prezidento pasisakymas rodo, kad ne kiekvieno išmaniųjų laikrodžių gamintojų produktai pasižymi 19 valandų trunkančiu baterijos veikimu. Pirmasis „ASUS ZenWatch“ buvo pristatytas 2014 metų rugsėjį IFA renginio metu. Šiais metais elegantiškas laikrodis su „Android Wear“ operacine sistema sulauks naujos versijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra žinių, kad „ZenWatch 2“ baterija laikys net 7 dienas. Toks akumuliatoriaus našumas iki šio laiko buvo nepasiekiamas tikslas laikrodžiams su OLED arba LCD ekranais, tačiau „ASUS“ kompanijos kūrėjai tiki, kad jiems pavyks įveikti šį barjerą supaprastinant operacinę sistemą ir integruojant naują procesorių:

„Išmanaus laikrodžio „ZenWatch“ įpėdinio atveju dar turime plačių galimybių lauką saviraiškai ir pasipuikavimui. Atsižvelgiant į tai, kad tai įrenginys, kuris asistuoja išmaniajam telefonui, jo operacinę sistemą ir procesorių reikia supaprastinti. Tokio sprendimo dėka baterija bus pajėgi veikti net savaitę, o ne tik standartiškai dvi dienas“, – teigia kompanijos vadovas Jonney Shih.

Nuolatinės diskusijos apie itin silpną „Apple“ išmanaus laikrodžio baterijos našumą lėmė, kad šių įrenginių baterijos gyvavimo trukmė tapo ypatingai svarbi tema. Laikas parodys, ar „ASUS“ prezidento pasisakymas tai ne tik svajonės ir ar iš tikrųjų šių technologijų srityje laukia maža revoliucija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: