Popiežiaus kortežas: apsaugos automobiliai – BMW, o Šventąjį Tėvą veža „Ford Focus“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2015-02-08 10:58
Tai ir yra kuryba ex nihilo. Pradzioje nebuvo nieko, tik Dievas. Vytautui50 del vienio. Vieni bet kokiu atveju randa proto operacijos: is bendro prie atskiro ir atvirksciai. Skirtumai tik tame, koki turini suteikiame vieniui.
Tomas0122 2015-02-08 11:50
Ne, nurodytame straipsnyje rašoma apie kūrybą iš visiškai nieko, o kūryba iš energijos nėra tas pats. Kaip iš materijos galima išgauti labai daug energijos ją pilnai suskaldant, taip pat turėtų būti įmanomas ir atvirkštinis procesas. Bet energija vis dėlto yra būtina. Kūryba iš nieko mano supratimu turėtų būti iš nieko tiesiogine prasme, o ne iš energijos. Be to, drįsčiau pakomentuoti Jūsų prielaidą, kad pradžioje nebuvo nieko, tik Dievas. Pr 1:26 Tuomet Dievas tarė: „Padarykime žmogų pagal MŪSŲ paveikslą ir panašumą... Daugiskaita. Mano prielaida vėlgi būtų tokia, kad gal būt egzistuoja daugiau nei viena protinga būtybė galinti sukurti kažką tokio, kaip mūsų visata, bet tik vienas iš tų protingų būtybių nusprendė susikurti sau tokį pasaulį ir jį valdyti. Bet čia vėlgi tik mano pamąstymas. Dievas daugiau niekur nebeužsimena apie panašius į save.
Tomas0122 2015-02-08 12:01
Vytautas50, Jūs esate ne pirmas turėjęs tokios patirties. Ir tikrai ne paskutinis. Be to, dvasios sugeba apsireikšti ir kitais būdais, irgi gan įtikinamais, žmonės pasitiki tuo, ką mato ir iš jų sužino. Bėda ta, kad biblijoje irgi aprašyti tokie būrimai ir rekomenduojama laikytis nuo jų atokiau, nes už visų tokių apsireiškimų stovi vienas ir tas pats piktasis. Be to, esama ir kitokių apsireiškimų, kuriais nereikėtų tikėti ir pasitikėti, nors jie atrodo tikrai geranoriški. Pasaulyje vis užfiksuojami atvėjai, kai pasirodo mergelė Marija, tose vietose žmonės pasveiksta, vyksta stebuklai ir panašiai. Bet netgi tai, deja, nėra iš Dievo. Reikia saugotis tokių dalykų.
shift 2015-02-08 12:03
Tomai, pradžioje buvo Trejybė. Ar to nepakanka daugiskaitai? Jau nekalbu apie angelus.
Tomas0122 2015-02-08 12:10
Na taip, pakanka.
shark 2015-02-08 12:35
Palaukit, su tvanu nebaigėm aiškintis. Štai prieš tvaną kalbama, kad žmogus turi gyventi 120 metų (neskaitant, kad ten angelai santykiavo su moterimis ir gimdavo milžinai): Pr.6:2 Kur taip parašyta? Čia panašu į krikščionių išmislus.
Kirtiklis 2015-02-08 12:48
Tas pats scenarijus, Dievas įkvėpė (o gal kaimynas, draugas ar dar kas nors?), toliau pasitiki Dievu, nors kad egzistuoja įrodymų nėra. Pasitiki tuo kuo nėra, ir cituoji ištraukas kurias visur pritaikai asmens kurio įrodymų nėra ir dar tas citatas rašė tuntas skirtingų laikotarpių žmonės, kurios "gal" įkvėpė asmuo kurio taip pat įrodymų nėra. Ir dar tuos raštus parašė kaip pats rašei cituoju: "Ir ji nebuvo parašyta prieš 2000 metų." dar iki Krikščionybės pasirodymo, tai gal Dzeuso įkvėpti ar RA rašė tekstus? Ir čia dar savo teiginiams neprieštarauji? Ar menkiausiai logikai?
Kirtiklis 2015-02-08 13:02
O dar gerų tokių: 1. Iš kur Nojus prisigaudė kengurų, beždžionių. Gal į Australija buvo nuvykęs? 2. Gaudė ir komodo varanus, liūtus, jaguarus ir kitus taikius padarėlius? 3. Ir sukišo juos į laivelį, hmm, dramblių ir raganosių. Aha, o liūtai tai ir sau laimingi sedėjo su antilopėmis. 4.Ir kuo juos šėrė? O plėšrūnus? Gal oru sotūs visi buvo? O koalos tik eukaliptais minta, hmm. 5. Ok, paskendo visi, tai išliko Nojus ir žmona. Tai pala, o kaip atsirado kiniečiai ir juodaodžiai? 6. Ar Kiniečių ir Juodukų nepaskandino? Ar matei kad juoku porai gimtų kinietis vidurį Afrikos, ar Kiniečių porai juodukas? Tęsti? Ar pripažinsi kad pasaulinis tvanas ir gyvūnų gelbėjimas yra bullshit.
Tomas0122 2015-02-08 13:53
Nepripažinsiu, galite tęsti, jeigu norite. Pradžioje Dievas sukūrė žmones ir gyvūnus ne plėšrius. Ir Dievas surinko visus gyvūnus prieš Adomą, kad tas duotų jiem vardus. Tai kodėl Dievas, norėdamas išgelbėti savo kurtą gyvybę, negalėjo vėl kuriam laikui suvaryti visų sausumos gyvūnų poras pas Nojų? Ir kas jam sukliudytų padaryti juos neplėšrius tuo laikotarpiu, kol jie buvo laive? Dramblių ir raganosių 1 pora ne tiek jau ir daug vietos užima. O maisto Nojus pasiėmė kartu su savim, nes Dievas buvo taip liepęs. Iš Nojaus užgimė nauja žmonių karta ir apgyvendino visą pasaulį. Žmonės prisitaiko prie skirtingų gamtos sąlygų, dėl to gymis ir skiriasi.
Kirtiklis 2015-02-08 15:39
Religinis Fanatikas daugiau niekas ir tai patvirtinai paskutiniais postais. Tuo ir viskas pasakyta, būtum Islamo pirma paskaitęs, tai jau būtum išsisprogdinęs. Bet teko Biblija, tai ir viskas ko tau reikia atsakant į viską. Ir tipo dar Inžineriją studijuoja, LMFAO. B*yn...... padarė gyvūnus ne plėšrius.
Tomas0122 2015-02-08 15:48
Na na, tik nereikia karščiuotis. Jeigu dabar nesuprantate, gal dar atsiras suvokimas vėliau. be to, aš vėlgi čia ne pats sugalvojau, kad gyvūnai nebuvo sukurti, kaip plėšrūnai, bet tą biblija sako. Izaijo 11:6 Tada vilkas viešės pas avį, leopardas gulsis su ožiuku. Veršis ir liūtukas ganysis kartu, – juos prižiūrės mažas vaikas. 7 Karvė ir lokys bus kaimynai, kartu gulės jų jaunikliai. Liūtas ės šiaudus kaip jautis. 8 Kūdikis žais prie angies lindynės, mažylis kiš ranką į gyvatės urvą. 9 Visame mano šventajame kalne nebus vietos jokiai skriaudai nei jokiai niekšybei, nes žemė bus kupina VIEŠPATIES pažinimo, tarsi jūros vandenų apsemta. Čia iš pranašystės apie rojų. o žemę Dievas pradžioje sukūrė, kaip rojų, tik žmonės nenorėjo gyventi tokiomis sąlygomis... Gaila, bet ką padarysi.
shark 2015-02-08 18:14
Bet į klausimą neatsakei. Jei tarsim, kad Afrikoj žmogus po saule neiškeps, bet apanglės iki juodumo (t.y. prisitaikys), tai jo vaikai vis tiek gims 'rausvai šviesūs'. Taip pat neaišku, kokios sąlygos turi būti, kad baltaodžių porai gimtų azijietiško gymio vaikas. Izaijo knygos citata ne apie rojų, o apie mesijo valdymą žemėje.
Niemand 2015-02-08 21:20
Nu jo, nusivažiavot. Apie Nojaus istoriškumą diskutuoti tai jau vienok
kionig 2015-02-08 22:47
, nors gyvybė gali būti ir mikrobų, virusų pavidalu etc. Taip pat svarbus faktorius. Tai dabar klausimas, o tu įsivaizduoji tokią gyvybę, kuriai nereikėtų maisto? Kokios galimybės jai egzistuoti? Ar galėtum nupasakoti tokios gyvybės hipotetinį egzistavimą? Tu teigi, kad yra būtinas kieno nors įsikišimas, kad gyvybė atsirastų, o jei aš paklausiu kitaip - visgi kodėl tada turėjo būti įsikišta? Kodėl iš viso reikėjo kurti viską?
Tomas0122 2015-02-08 23:10
Mesijo valdymas žemėje numatytas po teismo, argi ne taip? Kai bus atrinkti visi nusidėjeliai, išrautos visos piktžolės ir liks tik Dievo vaikai, jie gyvens žemėje, kurią valdys Jėzus. Ten nebus nieko, kas nedora. T. y. Dievas galiausiai įvykdys savo nuo pat pradžios numatytą planą. Gal rojus ir ne visai teisingai panaudotas žodis, bet kažkas panašaus į jį juk ir turėtų būti, ar ne?
vytautas50 2015-02-08 23:38
Na buvo užsiminta apie seksualines mažumas. Savo laiku pora bendradarbių buvo gėjai. Kaip taisyklė jie ir pedofilai. Vienam tiko tiek mergaitė tiek berniukai ir vyrai. Kitam tik berniukai ir vyrai. Vaikimo principas labai paprastas. Nuvažiuodavo į kaimus girtuokliams pastatydavo butelį ir patvarkydavo tiek tėvus tiek vaikus. Visumoje tai ligoniai ir tiek. Tiesa patys vaikystėje buvo patvarkyti kitų gėjų. Prisipažinsiu su normalia orientacija visiškai nemalonu rastis šalia tokių. Laimei fiziškai silpnesni. Dėl gyvybės be maisto nematau jokių problemų. Tam yra saulės energija iš vienos pusės ir kažkokia gyvybės nesuvokiama energija iš kitos pusės. Sukurt kūrėjams tokį variantą manau "techniškai" jokių problemų. Bet situacija yra keistai priešinga. Tam kad egzistuoti turi sunaikinti, suvalgyti kitą gyvybę, o naikinamasis patiria stresą, mirties baimę. Būtent šitoje vietoje ir yra esminis netobulumas ir supratimas kad su šiuo esamu pasauliu kažkas ne taip. Jokios biblijos pasakos čia niekuo negali padėti. Iš esmės užprogramuota problema. Arba ji tokiu būdu kažkam teikia energiją. Bet jei kažkam reikalinga mūsų energija tuomet tai ne tikras kūrėjas. Greičiau modifikatorius pakeitęs pirminį variantą sau naudinga linkme. Gentiškai modifikuoti net mes jau mokam. Pakankamai paprasta. Kas liečia dėl įsikišimo tai jei nepastatysi namo jo evoliucija taip ir nepastatys nepriklausomai nuo milijardų metų. O namas nesuvokiamai paprastesnis nei gyvas organizmas. Bet evoliucija tuo keliu kažkodėl nenuėjo.
Niemand 2015-02-08 23:53
Ir po šito pareiškimo šitas agresyvus psichinis ligonis negaus bano?..
vytautas50 2015-02-09 08:14
Nuo kada savo gyvenimo patirties konstatavimas yra kažkokia problema. Jei labai nori galiu nurodyti ir žmonių pavardes. Jei dar nori galiu nurodyti kur nuvažiuoti ir paklausinėti vietinių gyventojų kas ir kaip šiuo klausimu. Aišku šiuo metu nežinau ar gyvas vienas iš gėjų nes jo draugas jį stipriai mušdavo. Žmogus turėjo problemų su regėjimu. Po operacijos jo draugas davė jam į akį ir žmogus praktiškai apako. O bendrai manęs kitų orientacija nedomina kol jie nepradeda "meiliai" žiūrėti į mane. Man tai paprasčiausiai kelia pasišlykštėjimą ir aš turiu lygiai tokią pačią teisę pasakyti kad tai man nepatinka. Gyvena sau tegul gyvena bet nekiša savo užpakalio virš visko ir nevaizduoja nuskriaustų.
shark 2015-02-09 08:37
Čia jo gyvenimo patirtis. Priedo dar butelį gaudavo. Skundžiasi, kad praėjo tie geri laikai
vytautas50 2015-02-09 08:45
Šiaip esu absoliutus abstinentas. Ne dėl kažkokių fizinių galimybių ar praeityje problemų su alkoholiu o tiesiog kaip lietuviu nedera būt panašiu į rusus gėrimo klausimais. Be to alkoholio naudojime nematau absoliučiai jokios prasmės kaip ir kitų žalingų įpročių buvime. Jei esi save kontroliuojantis žmogus absoliučiai jokių problemų save suvaldyti bet kokiais klausimais.