Popiežiaus kortežas: apsaugos automobiliai – BMW, o Šventąjį Tėvą veža „Ford Focus“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-02-07 15:20
" Šiek tiek moksliškiau: http://beginningandend.com/scientists-c ... -the-deep/ http://tasc-creationscience.org/content ... reat-flood
punktyras 2015-02-07 16:59
Ką laikysime gyvybe? Kad iš dujų sutankėjimo iš karto kiaulės neatsirado, manau, akivaizdu – pernelyg maža tikimybė. Todėl labiau tikėtina, kad iš pradžioje buvusių dujų, – vandenilio, daug mažiau helio ir dar mažiau ličio – susidarė žvaigždės, kurių gelmėse per termobranduolinius virtimus susidarė sunkesni elementai – anglis, deguonis, siera, fosforas ir t.t. iki geležies. Kuo ypatinga geležis, paklausi? Ir kur visi kiti, sunkesni elementai už geležį atsirado? Teisingai, geležis – pagrindinis elementas, pernešantis deguonį mūsų kraujyje ir nudažantis jį raudonai, – yra ypatingas elementas, nes, jeigu vykstant virtimams iš vandenilio sunkesniais elementais, energijos išsiskiria daugiau, nei reikia jų susidarymui, su geležimi viskas baigiasi. Ji energiją tik sugeria, nebeišskiria ir negali pasipriešinti žvaigždės kolapsui. Gravitacija nesutinka pasipriešinimo ir spaudžia žvaigždę. Gravitacinė energija pavirsta žvaigždės dalelių vidine energija, išoriniuose sluoksniuose ima vykti netgi endoterminės (energiją sugeriančios) termobranduolinės reakcijos ir žvaigždė sprogsta kaip supernova. Energijos pakanka susiformuoti ir visiems sunkesniems už geležį elementams, kuriuos sprogimas nuplėšia nuo žvaigždės. Susidaro dalelių debesis, iš kurio susiformuoja planetos. Yra visos sudedamosios gyvybės dalys, yra energijos šaltinis. Niekas netrukdo susijungti elementams į sudėtingesnius junginius, nuo amoniako, alkoholio, angliavandenių, iki aminorūgščių. Ką apie tai sako biblija?
Tomas0122 2015-02-07 17:15
O kiek dar neatrastų...? Kodėl gi negalėjo paimti visų gyvūnų po vieną porą? Dievui viskas įmanoma... O dėl mokslininkų, ką jie teigia, tai čia vėl hipotezės. Pasitikėkite dabarties mokslu, kur tiriami dabartiniai reiškiniai, o ne ieškoma atsakymų žvelgiant milijonus metų į praeitį.
Aidas 2015-02-07 18:41
Tomas0122, pasakyk, ar Biblijoje yra moksliniu teiginiu?
Tomas0122 2015-02-07 19:11
Kokių mokslinių teiginių tikitės? Biblijoje nėra tokių, kaip pvz jėga yra masė kart pagreitis... Arba biblija neaprašo termodinamikos dėsnių. Bet yra aprašyta daug istorijų, kurias patvirtino archeologai ir istorikai - Istorijai žinomi ten aprašyti karaliai, tautos, jų veikla. Taip pat jau minėjome, yra detalių, tokių, kaip kad žemė yra apvali, "pakabinta" ant nieko. Galima rasti net užuomenų apie nematomas daleles - atomus, kad viskas iš jų sudaryta.
Aidas 2015-02-07 19:15
Aciu, supratau. Galetum, jei nesunku, nurodyti vieta, kur apie atomus uzsimena. Is anksto dekoju.
Aidas 2015-02-07 19:25
Prisiminiau, tai ikisiu liezuvi. Biblija su evoliucija visiskai nesuderinama. Pagal Biblija gaunasi devoliucija. Juk pirmieji zmones gyveno apie 1000 metu, o po Tvano max. 120 metu.
Tomas0122 2015-02-07 19:34
Anot biblijos Dievas nustato, kiek kam reikia gyventi. Pirmieji žmonės turėjo "užveisti" visą žemę, gal dėl to tiek ilgai gyveno. Kai jų prisirinko pakankamai, Dievas sutrumpino jų gyvenimo trukmę. Evoliucija šiek tiek suderinama, t.y. tas teiginys evoliucijos, kad gyvi organizmai sugeba prisitaikyti prie pakitusių sąlygų. Biblijoje aprašomas Dievo rūpestis kiekvienu gyviu, Jo pagalba jie prisitaiko ir gali gyventi. Be to, dar prisiminiau vieną teiginį iš biblijos, kuris visdar nepaaiškinamas moksliškai, bet atitinka tikrovę. Tai, kad stiprus tikėjimas gali vos ne viską. Prisiminkime placebo efektą, kai žmonės 100% tiki, kad jiem buvo duota vaistų pagydančių kažkokią nepagydomą ligą, jie išgyja. Užtikrintu tikėjimu galima įjungti kažkokią organizmo funkciją, organizmas pats save išgydo. Arba čia nesenai buvo rašytas straipsnis Technologijos.lt, kad žmonės neturėtų senti ir mirti, nes mokslininkai nustatė, kad mūsų organizmas turėtų būti nemirtingas pagal savo galimybes atsinaujinti ir susidoroti su kenksmingais mikroorganizmais. Žmogus pradžioje buvo sukurtas amžinam gyvenimui, bet dėl jo nuodėmės ši žmogaus savybė buvo atimta.
Kirtiklis 2015-02-07 19:45
Tu apie ta civilizaciją sužinojai prieš kelias dienas, ir pateiki kaip pavyzdį, kurią sunaikino tvanas? Ar tau su galva viskas gerai? Ir jo, Dievas kažkokiu būdu pasiemė visus po 2, jau ne be Nojus, o jau Dievas, ir kur jis dėjo? O tai pala, vėl jau fantazija pasitelki.
Aidas 2015-02-07 19:52
Paryskintas vietas pridejai pats. Jei vadovaujiesi Biblija, to nereiketu daryti. Interpretacijoms turi buti pritarta religines bendruomenes/Baznycios autoritetu. Tuomet jas galima laikyti visuotinemis. Pvz., kaip as asmeniskai suprantu ïs neregimybes atsirado regima". Interpretuoju, kad regimas materialus pasaulis kilo is neregimo Dievo. Tai gi, uzuominos apie dabartines fizikos atomus Biblijoje neizvelgiu. Del elementu vel mano interpretacija. Tais laikais materialus elementai buvo skirstomi ne pagal dydi ar tarpusavio rysi, o pagal medziagos agregatines busenas. Zeme (kieta), vanduo (skysta), ugnis (neturiu dabartinio atitikimo, plazma ne visada pavadinsi), oras (dujos), eteris (lyg erdve, negarantuoju). Tai gi, medziaga sudaranciu elementu uzuominu Biblijoje as neizvelgiu. Turiu sutikti su teiginiu, kad Dievas nusprendzia kiek kam gyventi. Bet gyvenimo laiko sutrumpejima as suprantu kaip degradacija, o ne pazanga. Del organizmu prisitaikymo tu teisus. Bet biologines evoliucijos uzuominu Biblijoje taip pat neizvelgiu.
Tomas0122 2015-02-07 19:54
Atsiprašau, kad neįtikau. Bet kas man draudžia pasinaudoti ta civilizacija kaip pavyzdždiu? Visa pagrindinė biblijos istorija prasideda jau PO tvano, ir tada aprašomos tos civilizacijos, kurias nurodžiau - šumerų, babilono, egipto, t.t. Apie civilizacijas PRIEŠ tvaną biblijoje mažai užsimenama, tik kad jie nedori buvo ir kad tik keletas buvo verti gyventi toliau. Ačiū, kad rūpinatės, mano galva lygtais sveika. Nojus vykdė Dievo paliepimą, taigi su Dievo pagalba Nojui buvo įmanoma sutalpinti tuos gyvius arkoje (laive).
Tomas0122 2015-02-07 20:21
Tai čia ir nėra pažanga
Aidas 2015-02-07 20:42
Matai, Tomas0122, religines bendruomenes remiasi Biblija ir autoritetingomis jos interpretacijomis. Mano interpretacijos nera autoritetingos. Kai kuriu komentatoriu irgi. Religines bendruomenes priima tik savo autoritetu interpretacijas. Buna nesutarimu tarp religiniu bendruomeniu kai kuriais tikejimo klausimais. Tai koks sutarimas tikejimo klausimais galimas su netikinciais? Nuomone, kuria pateiksiu zemiau, yra mano, neautoritetinga ir niekam, net tikintiems, neprivaloma. As asmeniskai nesu pastebejes Biblijoje moksliniu tiesu tokio mokslo, koks dabar yra Vakaru civilizacijoje. Manau, kad Biblijoje pateikiamos metafizines, ontologines ir kai kurios istorines tiesos. Man idomiausias klausimas yra kurimas is nieko. Ta interpretuoju taip, kad materialios Visatos pagrindas yra Dievas, kokybiskai skirtingas nuo materijos. Musu pasaulis ir samone yra kazkios kitos, tobulesnes buties, apraiska.
Kirtiklis 2015-02-07 21:00
Viskas tuo ir pasakyta, kiekvienam poste logikos nėra, net nuoseklumo. Pats savo teiginiams prieštarauja.
Tomas0122 2015-02-08 00:43
Žinoma, tokio išsivysčiusio mokslo biblijoje nėra ir net nereiktų tokio tikėtis. Senovės žmonėms tokia informacija buvo nežinoma ir greičiausiai dar net nereikalinga. Gal čia aš kažko nežinau ar neperskaičiau iki galo, bet kaži, ar yra vieta biblijoje, kur teigiama, kad Dievas viską sukūrė iš nieko. Kalbama apie Jo žodį ir kad jo žodžiu viskas buvo sukurta. Bet teiginio, kad iš niekur lyg ir nėra. Logiškai mąstant, bet kam sukurti reikėtų medžiagos. Na bet aš čia neesu užtikrintas, šito klausimo dar neteko svarstyti.
Aidas 2015-02-08 09:05
Biblijoje radau: pradzioje Dievas sukure dangu ir zeme. Daugiau lyg nieko siuo klausimu. Jei pries kurima nebuvo dangaus ir zemes....Ka as zinau. Ivairiai galejo buti. Kad ir materijos chaosas, kaip mane Platonas ar Aristotelis. Kazkodel kurimo is nieko (ex nihilo) ideja isvystyta. http://en.wikipedia.org/wiki/Ex_nihilo As pirma karta tikrai ne is Biblijos sia ideja nugirdau.
Tomas0122 2015-02-08 09:44
Biblija labiau remia kūrybą Dievo žodžiu ir galia jungiant kažkokią netvarkingą materiją ir darant iš jos tvarką.
Aidas 2015-02-08 09:53
Daug visokiu galimybiu yra. Budizmas. Teigia, kad materija neturi savarankiskos buties, tik santykine. Vedanta. Teigia, kad materija yra Dievo emanacija, tai gi, kilusi is Dievo. Siais atvejais tiktu kuryba ex nihilo. Tu manai, kad pagal Biblija Dievas tvarko materija savo kurybos aktu. Tai man kyla klausimai del Biblijos interpretacijos siuo klausimu. Arba materija kyla is Dievo kaip Jo emanacija. Tuomet kuryba ex nihilo. Arba materija egzistuoja lygiagreciai ir nepriklausomai nuo Dievo. Tuomet Dievas nera visa ko kurejas ir nera visagalis. Isspresk si klausima.
vytautas50 2015-02-08 10:43
Kiek susidūriau su giliai studijuojančiais religinius raštus tai jų pagrindinė idėja kad viskas yra vienis t.y. dievas. Mes taip pat kaip jo dalis. Bet iš savo praktinės patirties pritarčiau tavo minčiai kad yra kažkas ne materialaus galinčio valdyti materiją. Aišku pažiūrėjus į dabartinę materijos būseną meteoritai krenta, žvaigždės sproginėja, mes vienas kitą dusinam visais įmanomais būdais susidaro vaizdas kad su valdymu yra problemų. Pavadint šio pasaulio dievišku nesiverčia liežuvis. Bet vėl praktinė asmeninė patirtis rodo kad egzistavo dvi nesuvokiamos jėgos ir vienai iš jų šis chaosas tiesiog naudingas. Tiesiog toks jos valdymo variantas. Bet vėl asmeninė praktika rodo kad neigiamos valdymo jėgos neliko ir tik laiko klausimas kada viskas sugrįš tikras vėžes. Bet viskam reikalingas laikas. Bendrai kas tai yra ne materialu tai pvz mūsų mintys dar "neperėjusios" smegenų ir nepavirtusios elektromagnetiniais impulsais. Tiek kūrėjai, tiek mes esam būtent minčių lygio struktūros. Nuo materijos realiai visiškai atskiri ir savarankiški tarpusavyje. Bet iš esmės tai kažkas kita. Suprantama su jokiomis religijomis tai neturi nieko bendro. Religinės normos, dogmos, mokymai iš viso ne prie ko. Tai tik valdymo programos. O bendrai nors ne kartą minėjau bet savo praktiką aprašęs http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2675.0 Tiesiog tai privertė pakeist pasaulio supratimą nors praeityje buvau evoliucijos ir mokslo šalininkas. Tame kontekste dabar vykstantys su manimi pokyčiai taip pat įdomūs. Jei viskas ką žinau apie ateitį tiesa bus nesuvokiamai įdomu ir labai paprasta. Šiam momentui patiriu tai ką perspektyvoje patirs visi kiti.
Tomas0122 2015-02-08 10:50
Na, čia sudėtingas klausimas. Galima daryti tik prielaidą. Paskaičiau keletą straipsnių apie materiją ir atomus. Lyginant su biblijos tekstais galima būtų manyti, kad Dievas panaudojo savo turėtą energiją sukurti materijai. Einšteinas juk įžvelgė labai glaudų ryšį tarp energijos ir materijos jeigu taip, tada išeitų, kad nei viena prielaida netinkama. Iš nieko negalėjo būti sukurta materija, taip pat materija negalėjo tiesiog egzistuoti ir būti panaudota konstrukcijai. Materija turėjo atsirati iš energijos, kurią turėjo Dievas. Iš kur pas jį ta energija tai vienas Dievas težino...