Popiežiaus kortežas: apsaugos automobiliai – BMW, o Šventąjį Tėvą veža „Ford Focus“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dawid90 2015-02-03 10:17
Prie ko čia tas tikėjimas, muziejai pilni tų fosilijų ir kitų exponatų, tik eik ir žiūrėk. O kas čia keisto, kad neleidžiama prisiliesti prie retų ir trapių iškasenų? Mokslininkai, archeologai vargo mėnesiais, gal net daugiau, o čia koks nevėkšla paims ir sulaužys, ot zjbs, ane? VU centrinėje bibliotekoje irgi yra senos ir trapios knygos kurios po stiklu ir ką, čia irgi samokslas? Knygos netikros? Mūs nori apgauti? O nori prisiliesti ir atrasti, tai kame problema, stoji į tokią specialybę(tingiu ieškoti pavadinimo, manau jei tavę tai iš tikro domina tai susirasi) ir varai į įvairias pasaulio vietas kartu su archeologais ir dirbi. Bet tu gi tokio dalyko nepadarysi, ane? Tu gi jau žinai "tikrąją tiesą". EDIT: Tada gal apkaltink kiekvieną mokslo įstaigą kurioje atliekant tyrimus laboratorijuose paprastus žmones neprileiždžia žaisti su pipetėmis ir mikroskopais? Gal čia irgi sąmokslas, gal iš tikro nieko jie ten nedaro?
Skeptikas 2015-02-03 11:41
Tomai, vienintelė galimybė įsitikinti - tai mokytis. Domėtis naujausia mokslinės bendruomenės pripažinta literatūra, analizuoti, vertinti, ne vieną knygą ta tema perskaityti (taip pat rimtų mokslininkų pripažintų tarp kitų akademikų). Tada viskas susistatys į vietas. Galiausiai suprask, kad tiesa nepriklauso nuo ateizmo, religingumo, rasės, tautybės ar dar nuo ko nors. Saulė visiems šviečia vienodai ! Kad ir ką mes benuspręstume, gamtos dėsniai nepasikeis ! Ateistai sako, kad pasaulis atsirado savaime - be priežasties. Aš manau, kad pasaulio atsiradimui buvo reikalinga "priežastis". Nedideli pakitimai tarp fizinių konstantų ir pasaulis kokį matome negalėtų egzistuoti. Jeigu Žemė būtų arčiau -toliau nuo Saulės, jei Žemė būtų "susirakinta" prie Saulės, jei nebūtų Mėnulio ir t.t., didelė tikimybė, kad nebūtų protingų būtybių ar gyvybės apskritai. Kas ta priežastis - Dievas ar atsitiktinumas palikta spręsti patiems. Įsivaizduokime, kad esate nuteistas sušaudyti. Ateina 10 šaulių, nusitaiko ir nuskamba šūviai... Tačiau jūs gyvas, be įbrėžimo ! Visi prašovė ! Kas nutiko ??? a) šaudė diletantai ir nė vienas nepataikė b) "kreivi šautuvai" c) "prasta amunicija" d) budeliai nenorėjo jūsų nužudyti
Skeptikas 2015-02-03 11:47
Yra panašių sąmokslų prigalvota apie Vatikano biblioteką. Neleidžia visiems lankytis, reikia įspėti prieš apsilankant, knygų negali išsinešti ir panašiai. Atseit, viskas dėl to, kad Bažnyčia kažką slepia.
Tomas0122 2015-02-03 11:53
Argi muziejai eksponuoja orginalias fosilijas? Orginalios laikomos kažkur saugiai, kad netyčia muziejuje koks nevėkšla ko nesudaužytų arba nesulaužytų, o mum rodomos kopijos, argi ne taip? Aš nesakau, kad aš noriu labai ten eiti ir ieškoti tų fosilijų, tik sakau, kad mum telieka tikėti tuo, ką mokslininkai ištyrė ir pripažinti tai kaip tiesą. O ar tai tiesa, mes, paprasti žmonės, ne mokslininkai, žinoti negalime. Tą aš ir turiu galvoje. Gal jie ten dirba, gal tikrai kažką atranda, bet mum, paprastiem žmonėm lieka vienintelis variantas - tikėjimas mokslininkais ir tuo, ką jie rašo, šneka... Skeptikui, žinoma, reikia mokytis. Pats netikite, kad gyvybė ir visos tos konstantos buvo atsitiktinumas. O jeigu ne atsitiktinumas, tai gal patogu visai laikyti, kad kažkas protingesnis už mus nustatė tas konstantas? Aš visiškai nepuolu evoliucijos, nesakau, kad tai nesamonė ar panašiai. Man tik labiau įdomu, kodėl žmonės taip ja TIKI, nors, kaip matėte video, jeigu žiurėjote, įrodymų, kad viena rūšis pasikeitė į kitą, kaip teigia evoliucijos siekėjai, kolkas nėra. Gal ir buvo tai kūrybos priemonė, aš nežinau ir negaliu žinot, nes man, kaip ir mums visiems iki Dievo proto tiek toli, kad neverta net kalbėti apie tai. Gal kadanors bus atrasti tie įrodymai, bus galima stebėti evoliuciją, rūšių kaitą ir t.t. Bet kol nėra tikrų ir patikimų įrodymų, nereikia aklai tikėti tuo, ką rašo mokslininkai. Nes jie begant metams irgi keičia savo nuomonę, perrašinėja vadovėlius ir t.t. O vatikano biblioteka, kaip jau sakiau, priklauso KATALIKAMS, aš neesu katalikas. Tai galima iš viso pamiršti katalikybę šioje temoje.
Aidas 2015-02-03 11:55
Nemegstu rasyti ka jau rases, bet tiek jau to. Religija (bent Krikscionybe): siekia izvelgti ir patirti buti anapus reiskiniu, kaip reiskiniu pagrinda. Mokslas: tiria reiskinius ir ju desningumus. Is esmes tarp ju jokio konflikto negali buti. Pagal prigimti.
dawid90 2015-02-03 12:19
O tai čia kažkas keisto? Mes ką, neturime progresuoti, neturime plėsti savo žinių? Mokslas tai ne religija, jis nestovi vietoje.
dawid90 2015-02-03 12:24
Perfrazuosiu. Religija: ieško prasmės. Mokslas: įrankis suprasti supanti pasaulį. O kertasi tada, kai religingieji pradeda kišti savo nosis į mokslą ir mokslininkų darbus ir teigti jog tai velnio darbas, ir tt. Europoje tokių fokusų nelabai pamatysi, bet tokioje amerikoje, tai fundamentalistų zelotų vieną iš pareigų kišti pagalius, kaip tik galima dažniau.
Aidas 2015-02-03 12:26
Nepriestarauju perfrazavimui.
Skeptikas 2015-02-03 13:17
Yra tokių sričių, kurios kertasi su visuomenės gerove. Pavyzdžiui, cheminio, biologinio, branduolinio ginklo gamyba ir tobulinimas, eugenika, nesirūpinimas aplinkos užterštumu, žmonių teisėmis ir t.t. Tada, religija ima "kišti nosį" į mokslininkų darbą ir visuomenės reikalus.
dawid90 2015-02-03 15:52
Pilnai sutinku.
Kirtiklis 2015-02-03 17:56
Matau, kad Tomas0122 tr8ksta didelio gabalo, net labai didelio gabalo Geografijos bei Kontinentų kaitos bei Klimato kaitos žinių. Todėl šiek tiek paaiškinsiu, nes be žinių net nesupratai Arklio ir Banginio kaitos ir baigėsi tavo domėjimasis (jei dar toks buvo) biologija 10kl. Visų pirma apie klimatą ir pokyčius gyvūnams, trumpai: Šiaurės amerikoje, kaip ir kituose žemynuose, buvo vienu momentu įsigalėjo visur didžiuliai masyvai medžių, bet dėl klimato kaitos, jie pradėjo nykti, ir apie 55 milijonus metų atsirado žolė. Traukiantis medžiams dėl klimato http://en.wikipedia.org/wiki/Eocene sitpriai nyko medžiai, plėtėsi pievos (deganti žolė spartino procesą) todėl atsirado daugiau laisvos erdvės. Žinant jog pirmieji arklio protėviai buvo apie 0,4 metro ūgio (nes gyveno miškinguose vietose, tinkamesnis ūgis) bet dėl pievu atsiradimo proporcingai didėjo ūgis (maisto gausa - žolė). Todėl Arklio evoliucijoje, nebuvo staigaus aplinkos poveikio sukelto šoko miškas-miškinga pieva-pieva-prerijos. Banginis, kitas reikalas, jau tuo momentu dėl temperatūros pokyčio ir aplinkos pasikeitimo sumažėjo maisto, o jūroje jo buvo užtektinai + vandens lygis pakilęs http://forum.celestialmatters.org/userp ... Ma1k_1.jpg todėl lagūnos atsiradusios ir neužimta ta niša. http://www.iliustruotasismokslas.lt/?Pu ... DDC1128E5F nebloga info. Niša, tai dar vienas svarbus faktorius http://www.ohio.edu/research/communicat ... rbirds.cfm Per 5 milijonus metų tokie paukčiai atsirado, nes reikėjo kad kažkas užimtų dinozaurų vieta, ir tetruko vos 5 milijonus metų. Galvos pokyčia, galima lyginti šiuos gyvūnus - http://blogs.discovermagazine.com/notro ... NDkai50iE0 tik 150 tūks metų, o jau galvos forma stipriai pakitusi. O dramblys idijotas laksto po savanas kai gali kaip begemotas sėdėti vandenyje. Be to spėju dar nesi girdėjęs apie http://blog.lrytas.lt/nepatogitiesa/201 ... udimentai/ pasiskaityk, ypač apie banginius ir jų rudimentines liekanas. Apibendrinant, dėl žinių stokos, tu tik matai ir galvoji : "kodėl sau sausumos gyvūnas viena diena sugalvojo lysti į vandenį, wtf?" Ir ko pasekoje nematai - Klimato, Žemynų/Jūros lygio, Maisto, Ugnikalniu/Apledėjimų, įtakos gyvūnų pokyčiams. Todėl turint tokias žinių spragas, ir sunku labai kažką delioti, nei turint daug detalių kur gali viską sudėjus matyti pokyčius.
Tomas0122 2015-02-03 22:30
Permečiau akimis straipsnius, tikrai įdomi informacija, reiks kada atidžiau dar perskaityti. Bet vėl mes susidūrėme su ta pačia problema, tad aš manau, man reiktų pradėti kitą žodį naudoti tam dalykui apibūdinti... Banginio evoliucija - buvo banginis, sausumos gyvūnas, pristigo maisto jam sausumoje, tai persikėlė gyventi į vandenį ir PRISITAIKĖ. Čia mes kalbame to paties gyvūno prisitaikymo procesą. Ir aš neturiu jokių prietenzijų dėl prisitaikymo, tai akivaizdus dalykas. Žmonės prisitaikę gyvena skirtinguose žemynuose, skirtingame aukštyje virš jūros lygio, ir jie jau turi šiokį tokį skirtumą. Išsiuskime žmones į kosmosą 50čiai kartų ten gyventi ir vystytis, tai po 50 kartų, kažn kiek čia metų praeitų, bet palyginus su tais milijoniniais skaičiais gyvūnų evoliucijoje, labai mažai... Ir matytume drastišką pasikeitimą, nes žmogui nereiktų tiek jėgų, raumenų, tokių kaulų, kaip mes dabar turime, kad atlikti visus gyvenimui reikalingus darbus... Man atrodo vykdomi tokie ekspermentai ir su gyvūnais kažkokiais - iškeliami vystytis į kosmosą ir žiūrima, kaip jie pasikeis. O aš noriu pamatyti ne prisitaikymą (kaip jau sakiau, tokiai prisitaikymo evoliucijai aš neturiu nieko prieš, nes prisitaikymo procesą galima STEBĖTI ir dabar), o vienos rūšies pasikeitimą į kitą rūšį. Pvz. vienaląstis organizmas, ląstelė kai dauginasi, ji dalijasi į dvi dalis, abi dalys vienodos būna po pasidalijimo. Tai anot evoliucijos teorijos, turėjo įvykti toks procesas, kad vienaląstis mikroorganizmas pasidalino ne į tokį patį, bet staiga daugialąstį... Pasikeitė visiškai mikroorganizmas. Ne šiaip prisitaikė prie kažkokių pakitusių salygų, bet iš vieno gyvio tapo kitu ir sudetingesniu, nei buvo prieš tai. Arba kad ir ta žuvis pirmoji, kuri išlipo iš vandens į sausumą ir tapo žinduoliu, visiškai kita gyvūno rūšis. Tai tokio pavyzdžio aš noriu... Ir tokio trūksta mokslininkams... Bent jau mano žiniomis. Bet gal dabar, kai jau tiksliai žinosite, kokio pavyzdžio prašau, atkapstysite ką nors
kionig 2015-02-04 00:19
dievas. Tiesiog paprasčiausias žmogiškumas, kurio nesilaiko, save labai religingais laikantys žmonės. Nesvarbu ar jie žino tą ar kitą dievą, ar jo nežino - ne čia esmė, o esmė susitelkia į baimę. Bijodami to, kad jų tas vienintelis stabas yra kritikuojamas griebiasi paskutinio šiaudo. Tik bijantys žmonės taip gali elgtis, grasinti, įžeidinėti. P.S. Tomai, man apskritai tavęs gaila. Esi puikus to, įsivaizduojamo dievo, tarnas, bet atsakyk man į vieną asmeninį klausimą. Ar pats pasirinkai tuo tikėti ar visgi tėvai įskiepijo nuo mažens?
kionig 2015-02-04 01:35
Ko tu užsiciklinai tomis CCCP pasakėlėmis? Na pažiūrėsim kaip ten Dawkinsas prideda į kelnes neva ir kas ten per intelektualas.
kionig 2015-02-04 01:41
Baik bajerius, Tomai. Skaldai anekdotus apie visagalį dievą.. Gal tu ir turi reikalų su juo, kas ten žino, bet aš galiu už save užtikrinti, kad tikrai jokių reikalų su išgalvotais personažais neturiu. Kai kas turi ir reikalų su baltais arkliais, kai kas su rožiniais vienaragiais, o kai kas su mistiniu visagaliu dievu.. HA! Aš manau, kad toji mistinė būtybė nieko nesugebėtų, o jeigu sugebėtų pranešk tas pasakas į anekdotų skyrių. Ech.. kaip man patinka, kai žmonės laiko išgalvotus dalykus už faktus ir jų neišsižada. Nieko, matau, kad sunku mąstyti. Nėra nei jokio dievo, nei jokio gyvojo dievo. Prašyčiau neišsigalvoti, o prisigalvojus nebūtų dalykų, bent jau man neteigti jų kaip faktų ir įrodymų.
dawid90 2015-02-04 05:57
Jo tiksliai! Einam gyventi į urvus, kaip mūsų protėviai ir mirti turint 30 metų. Nafik aplamai tas mokslas, jis tik išgydė ankščiau nepagydomas ligas, padeda mūms suprasti aplink mūs supanti pasaulį ir visatą, jo dėka rašai šį komentarą per savo kompą. Velniop visa tai!
Kirtiklis 2015-02-04 19:24
Taip, Tomas0122, kaip pats pripažinai tau trūksta žinių. Roplys evoliucinavo į Žinduolius. http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_mammals Ir tikiuosi skaitysi šįkart. Bakterijų pavyzdžiai jau pateikti, todėl nesikartosiu.
Kirtiklis 2015-02-04 19:32
Ir kitas klausimas, neapsisprendžiu, man tikėt Koranu ar Biblija? Ir gal Mohamedas buvo tikrasis pranašas kaip ir Islamas? Ir dar neapsisprendžiau dėl budizmo, visai nieko toks.
dawid90 2015-02-04 19:48
Ane jis ką skaitys, iš pradžių galvojau, gal bent kartą įdomi diskusija bus, bet su tais fundamentalistais tas pats, kiekvienas kartoją tą patį "argumentą", "biblija taip sako, vadinasi tai tiesa!" ir beje, jis gi regis jau pasakė, kad žino tiesą, kas reiškia, jog jis negali klysti, kas reiškia, jog mes čia barškinam klaviatūras be reikalo.....
Tomas0122 2015-02-04 22:41
Sakiau, kad žinau tik vieną tiesą - Dievas yra. Iš mano pusės viskas. Jeigu būtų kitaip, net nebūčiau leidęsis į diskusijas. Be to, nespręskite už mane. Straipsnius perskaitysiu, nes man irgi įdomu. Juk ne veltui prašiau Jūsų pateikti tuos straipsnius, kad paskui net nežvilgtelėti į juos. Kaip tik kolkas dar nieko nekomentavau iš tų nuorodų, tik visa kitą, ka norėjau, pakomentavau. O dabar einu skaityt, ką ten man pririnkote. Vėliau gal dar brūkštelėsiu ką nors, jei kils klausimų.