Ką tik techninę apžiūrą praėjusio BMW pirkėjas neteko žado: gedimai pylėsi kaip iš gausybės rago

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2015-04-17 09:04
istorijos moralas toks, kad pats kaltas... Cia betkam aisku, kad verta i servisa nuvezti paciam ir nesvarbu ta technikine, nes tipo uz 50€ nenupirksi jos. Juo labiau, kad perka senesni nei 10 metu bmw. Mazai sansu, kad su juo koks kentas nedroze kiek tik ejo. Kiek is artimi zmoniu rato teko susidurti su BMW, tai ir keliu metu senumo bmw reiktu nuodugniai servise istirti
Javax 2015-04-17 09:40
Tai betrūksta, kad TA einant tikrintų pakaitinimo rėles ir pavarų dėžes ir padangų subalansavimą Kai perki pigiausią auto, tai prisidėk dar +-1000 eur remontui.
immortallt 2015-04-17 09:46
Perki mašiną naudotą ir net nenuveži pakelti į servisą? Taip ir reikia tokiam pirkėjui.
namaste 2015-04-17 09:48
Kas kaltas, kad žioplas. Jeigu nieko nesupranta apie mašiną tai tegul pasikviečia ar pasamdo žmogų kuris supranta. Pardavėjo tikslas buvo parduoti, faktas, kad jis meluos, o jeigu pirkėjas pats nemato akivaizdžių trūkumų kaip kad daužtas priekis, trūkę diskai ir t.t. tai čia jo paties problemos, tam ir apžiūrimas automobilis, o ne perkamas maiše. Iš vis, nervina kai skambina po to ir sako, kad sugedo tas ar anas. Čia jau tavo daiktas - tavo ir problemos. Kadangi automobilis naudotas, o pardavėjas neįsipareigoja suteikti jokių garantijų (na nebent čia buvo išskirtinis atvejis) tai įsigijęs tokį metalo laužą gali nebent paverkt kamputy atsisėdęs, jog ne "šustrą" BMW nusipirkai, o problemų kalną.
Sljder 2015-04-17 10:11
Niekada nesuprasdavau tokio naratyvo - "kas kaltas, kad žioplas"... Parduodamas nekokybišką prekę VISAIS ATVEJAIS KALTAS PARDAVĖJAS! Pagal tokią logiką nuėjus į polikliniką po to turi eit į antrą, nes pirmoji pagal jus TURI TEISĘ apgauti ir pasakyti, kad vietoj gripo sergate hepatitu (pats kaltas jei žioplas ir nemoki kraujo tyrimo pasidaryti). Lygiai tas pats perkant PC vietoj geforce gtx rasti intel graphics turėtų būti normalu, jeigu parduotuvėj neįjungi ir patikrini - vėl kaltas nes žioplas. Faktas, kad parduoda fizinis ir juridinis asmuo neturėtų sudaryti JOKIO skirtumo - kokybiška prekė yra kkybiška, taškas.
FtBall 2015-04-17 10:18
Teoriškai ir turi būt, kaip sakai, bet praktiškai - neįmanoma.
ZmogZ 2015-04-17 10:29
Ir gerai, kad kompo neatgaus, gal kiek sąžinė pabus. Mano patyrimu, kai pats ieškojau automobilio, visi iki vieno "perekūpai" buvo pilni šūdo, telefonu sako vienaip, atvažiavus pasimato kitaip, tikina, kad pūslėm išmetytas sparnas neperdažytas ir t.t.. Vieninteliai normalūs žmonės buvo parduodantys savo nuosavus atumobilius.
hamann 2015-04-17 10:45
viena yra kad pirkėjas neapsižiūrėjo, bet is esmės problema ne tame. teisiškai parduodant daiktą negalima nuslėpt defektų. jau net nekalbu apie ridos sukimą. turėtų būti kažkoks mechanizmas, kad trauktų, už tyčia nuslėpusius defektus ir pardavėjus per kišenę.
immortallt 2015-04-17 10:51
Ar pardavėjas įsipareigoja kur nors, kad daiktas laikys? Jis parduoda NAUDOTĄ daiktą, toks koks yra ir nesuteikia jokių garantijų. Nori, kad pardavėjas atsakytų už daikto būklę? Pirk naują arba naudotą, bet iš salonų, kurie suteikia 6 mėnesių garantiją. Tiesa, tada kainuoja brangiau nei iš va tokių šaraškino kontorų. Tik va į mašiną papildomai kišti jau nebereikia.
namaste 2015-04-17 10:51
Tu tik nebenusišnekėk, nori kokybiškos prekės važiuoji į saloną ir perki naują, bus skirta ir garantija, jeigu išlys kokie brokai ar gedimai, tokiu atveju pilnai atsako pardavėjas, nes jis GARANTUOJA trims ar penkiems metams, jog nekils jokių gedimų, o jeigu kils - įsipareigoja juos savo sąskaita pašalinti. O kai perki puse milijono pravažiavusi, daužtą automobilį (BE garantijos) ir nesugebi nuvažiuot į servisą patikrint elementarių dalykų ir nematai, kad buvo sudaužytas priekis ir "suremontuotas tik ant pardavimo", tai kaip galima kaltint pardavėją? Gal jis to automobilio pats netvarkė, tokį gavo ir dabar nori parduoti ir atsikratyti papildomų išlaidų. Po metų jeigu užkals motoras irgi kaltinsi pardavėją nes buvo prastą tepalą supylęs?
namaste 2015-04-17 10:54
Kiek žinau seimūnai mūsų norėjo priimti kažkokį įstatymėlį draudžianti atsukti automobilio ridą ir kitaip klastoti informaciją apie jį. Pritarčiau tokiam projektui. Bet kol kas apie jį nieko nebegirdėt, matyt nugulė kokiam stalčiuj.
hamann 2015-04-17 10:55
Tai jūs abu norit pasakyti, kad nupirkti šūdą, jį "suremontuoti" "ant pardavimo" realiai tik suslepiant esamus defektus ir parduoti pirkėjui yra toleruotina ir normalu?
Sljder 2015-04-17 11:06
Vat būtent - parduoda daiktą kuriuo turi galėti naudotis pagal paskirtį (faktas, kad buvo skilę ratai įrodo, kad pagal paskirtį naudotis negalima vien dėl saugumo). Jeigu nesi tikras dėl kokybės išregistruok ir parduok tą bmw už 200eur kaip metalo laužą, tada tikrai niekas negalės kabinėtis. Bet jeigu sakai, kad tas daiktas (automobilis) yra geras + kaip rašo užtikrino, kad jis geras, reiškia jis toks ir turi būti. Čia bėda, kad Lietuvoje nėra žodinių sutarčių praktikos ir šiaip kultūros šitoj vietoj. Dėl gedimo po metų - tikrai ne, tačiau dvi savaitės manau yra protingas terminas reikalauti kompensacijos už kai kuriuos (tikrai ne visus) gedimus arba anuliuoti sutartį.
ISG 2015-04-17 11:06
Tiesiog su lerekupais isvis nera ki net sneket, nera ko klaust. Tiesiog tartis kada galima varyt i autorizuota servisa, o veliau visais imanomais budais deretis. Perekupai yra ziaurus zmones be jokios sazines. Ju tikslas yra nupirkti juo pigesne masina ir parduoti kuo greiciau. Ir aisku, kad jie visada yra kalti. Vien ju sita profesija yra pagrista spekuliacijom ir melu, bei finansinem machinacijom, mokesciu slepimu, ir dar kruva nesvariu dalyku. Masina brangus daiktas - geriausia butu kad pardavinetu vien tik spec aiksteles (kaip amerikoj pilna, jie vadinasi dyleriais), ir jie yra priversti duoti garantijas, na o kainas reguliuoja pati rinka, nes yra ir pavieniu zmoniu kurie parduoda....
namaste 2015-04-17 11:21
Na aš iš dalies sutinku su jumis, kad negalima slėpti gedimų, apgaudinėti ir t.t., pats esu su daug problemų auto įsigijęs, tačiau būkim biedni bet teisingi, pas mus kiek kitokia situacija šiuo atveju, jeigu jau nusipirkai kibirą, tai čia tavo problemos ir skųskis kiek nori, pardavėjas bet kokios atsakomybės vengia. Aš tiesiog noriu pasakyti, kad perkant naudotą, daužtą ir pigų daiktą, reikėtų jį gerai patikrinti, ar tikrai jis vertas tų pinigų, ar jis gerai suremontuotas ir ar nėra rizikos, kad pravažiavęs tiek kilometrų automobilis pradės byrėti, nes išnaudotas agregatų resursas. Juk jei pats nepasižiūrėsi, tai ir įsigysi katę maiše.
namaste 2015-04-17 11:44
Va ir straipsnio neperskaičiau iki galo, pasirodo gudrusis pirkėjas sugebėjo tris savaites pasivažinėti ir tik po to pamatė, kad nėra tepalo.
immortallt 2015-04-17 11:56
Normalu? Ne. Bet ko tikiesi, kai tokia rinka? Negana to, pardavėjas niekaip niekur neįsipareigoja. Perki NAUDOTĄ daiktą esamame stovyje. Už sąlyginai mažą kainą man rodos jam gavosi, tai ko tikėtis? Iš viso, perki bet kokį devėtą daiktą tu perki su riziką, kad jis bus sudevėtas, todėl imiesi atitinkamų priemonių - tikrini autoservise. Jei tiek nedašunta, nu tai durną ir bažnyčioje muša.
Javax 2015-04-17 11:57
perekūpai žiaurūs žmonės. Tai kokio bb perkat iš jų vis tiek???? Ir dar paskui kaltinat, kad apgavo. Pirkėjas pats prisiima riziką pirkdamas dėvėtą daiktą ne iš įmonės, kuri privalo suteikti garantiją. Dažnai išeina, kad sutaupytus pinigus išleidi remontui vėliau.
kestutisz 2015-04-17 12:05
Užtektų pradžiai bent jau privalomos viešai (kad ir už pinigus kaip automobiliams iš JAV) prieinamos visų karučių istorijos, kad vien pagal VIN galėtum pamatyti kiek jis ten važinėjo ir kokių įvykių turėjo. Be bėgiojimų pas dylerius. Nėra kur saugoti duomenų? Nors ir per P2P tinklus tekstinė DB - tikrai atsiras norinčių pasaugoti, kad tik būtų privaloma į ją įrašinėti.
Atk 2015-04-17 12:21
Pirkau senukuose 28 colių galinį dviračio ratą akcine kainą, tai jis turėjo defektą. Arba pompą pirkau dviračio už akcine kaina, ji irgi buvo panašu be dalių, kad ja neįmanoma buvo pumpuot. Akcinės prekės dažnai būna brokuotos. Nors aš tą ratą sutaisiau ir dabar juo važinėju, bet labai daug laiko išleidau, kol suradau priežastis ir atsukau ir sutaisiau.