„Galaxy S6“ perka taip gerai, kad „Apple“ laikas rimtai sunerimti  (6)

bendrovės KGI analitikas Ming-Chi Kuo tvirtina, kad „Samsung Galaxy S6“ ir „S6 Edge“ viršys lūkesčius. O dėl to „Apple“ gali kilti rimtų sunkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei „Samsung“ seksis geriau nei numatyta, tikėtina, kad korėjiečiai visus gamybos pajėgumus nukreips būtent į savo produktų, o ne A9 procesorių, kurie reikalingi kitos kartos „Apple“ telefonams, gamybą.

„Samsung“ tokios geros analitikų skleidžiamos žinios – tarsi gurkšnis tyro vandens dykumoje: ankstesnis „Galaxy S5“ pardavimais nenudžiugino, o korėjiečių giganto finansiniai rodikliai pradėjo sparčiai ridentis žemyn. Bet jei pardavimai tikrai tokie geri, kaip teigia analitikas, tuomet tikimybė, kad „Samsung“ teiks pirmenybę būtent savo, o ne konkurentų produkcijos gamybai, to paties analitiko teigimu, yra gana didelė.

M. Kuo sako, kad „Samsung“ ir S6, ir „S6 Edge“ pardavimų metinius planus padidins maždaug 40 proc., iki 50-55 mln. vienetų (nuo ankstesnio 35-40 mln. vienetų plano). Anot M. Kuo, pagrindinis paklausos variklis yra būtent „S6 Edge“ - nors šis įrenginys yra gerokai brangesnis, pirkėjus domina jo abiejuose šonuose lenktas ekranas.

Analitiką naujųjų telefonų sėkmė nustebino dėl dviejų priežasčių. Pirma: abu šie įrenginiai yra brangūs, jie priklauso tai pačiai kainų klasei, kaip ir pardavimų rekordus kaskart be gailesčio daužantys „iPhone“. Antra: „Galaxy S5“ tikrieji pardavimai smarkiai atsiliko nuo planų, daugiausiai – dėl to, kad visus turtingus pirkėjus suviliojo „iPhone 6“.

Businessinsider.com rašo, kad „Samsung“ sudarė sutartį su „Apple“ dėl A9 procesorių gamybos taikant 14 nm technologinį procesą. Šie procesoriai bus montuojami į kitos kartos „Apple“ telefonus. M. Kuo teigimu, dėl netikėtai didelės S6 telefonų paklausos „Apple“ priversti apsvarstyti galimybę trečdalį šių procesorių gaminti ne „Samsung“, o TSMC gamyklose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (6)