Sukurtos išmaniosios kulkos, nuo kurių pabėgti neįmanoma (Video)  (2)

Pažangių gynybos projektų agentūra (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) žengė dar vieną išmaniųjų technologijų pritaikymo militaristikoje žingsnį. Iš pradžių sukūrusi išmaniuosius ginklus, DARPA neketina sustoti ir toliau plėtoja išmaniųjų kulkų projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama padėti kareiviams, ypač snaiperiams, DARPA sukūrė išmaniąsias kulkas, kurios gali sėkmingai pataikyti iš didelio atstumo tiek į stovintį, tiek į judantį taikinį. Šis išradimas ypač reikalingas snaiperiams, kadangi nesėkmingo šūvio tikimybė gali atskleisti jų buvimo vietą ir netgi padidinti riziką kitiems kariškiams.

Naujasis DARPA išradimas, pavadintas „Ekstremalaus tikslumo amunicija“ (angl. EXACTO), paremtas specialia kulkų nukreipimo sistema, primenančia lazeriais valdomas bombas. Ant kiekvienos kulkos yra pritaisyti specialūs jutikliai, kurie skenuoja aplinką ir siunčia duomenis į apdorojimo sistemą. Vėliau interpretuoti duomenys siunčiami atgal į kulką, kuri gali mažais pelekais pakreipti savo skriejimo trajektoriją į šalia esantį taikinį.

DARPA netgi pademonstravo šių išmaniųjų kulkų išbandymus, kai ginklas yra specialiai šiek tiek nukreipiamas nuo taikinio. Nepaisydama to, kulka vis tiek pasiekia judantį taikinį:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (2)