Netrukus galėsime tapti nematomais? (Video)  (3)

Mokslininkai sukūrė dėžutę, kurioje galima objektus „paversti“ visiškai nematomais. Tai veikia panašiai, kaip apsiaustas, kurį galėjote išvysti „Hario Potterio“ filmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo naujienų žurnalas „Independent“. Pranešime skelbiama, jog mokslininkų komanda iš Vokietijos technologijų instituto sukūrė dėžutę, iš vidaus padengtą specialios technologijos dažais. Per juos į dėžutės vidų patekę Saulės spinduliai yra laužiami atitinkamu kampu, o tai reiškia, kad objektas tiesiog pradingsta iš akiračio.

Panašūs nematomi apsiaustai jau buvo bandomi sukurti ir anksčiau, tačiau viena iš didžiausių problemų buvo šviesos sklidimo greitis. Ankstesnėse versijose nematomumas buvo sukurtas laužiant šviesos spindulius aplink dėžutę. Tačiau tokiu būdu šviesa turėdavo apkeliauti ilgesnį maršrutą ir tai užimdavo daugiau laiko.

Naujojoje versijoje pasitelkta speciali medžiaga, kuria padengtas dėžutės vidus. Būtent dėl jos šviesa yra greičiau išsklaidoma, taip pat gali būti padidinamas šviesos sklidimo greitis.

Oficialiai šis Vokietijos mokslininkų išradimas turėtų būti pristatytas kitą savaitę Kalifornijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(36)
(4)
(32)

Komentarai (3)