Nauja technologija telefoną įkrauti leis per Wi-Fi  (4)

„Nikola Labs“ sukurtas išmaniojo telefono dėklas naudodamas unikalią energijos surinkimo technologiją, gali konvertuoti radijo dažnio signalus, pavyzdžiui, Wi-Fi, LTE ir „Bluetooth“ į elektros energiją. Tai leistų telefonui patekus į bet kokio bevielio ryšio zoną papildyti akumuliatoriaus atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę „Nikola Labs“ pademonstravo pirmąjį „iPhone 6“ dėklą, kuris iš aplinkos surenka energiją. Projekto autoriai pažymi, kad prietaisas konvertuoja ir grąžina atgal 90 proc. energijos, kurią sugeneruoja telefonas priimdamas GSM ryšio signalą, todėl telefonas gali dirbti iki 30 proc. ilgiau.
Vienas iš „Nikola Labs“ įkūrėjų Will Zell naujienos pristatyme papasakojo, kad įkraunantis dėklas sukurtas remiantis XIX amžiuje Rudolfo Herco ir Nikolo Teslos sukurta technologija.
Mobiliesiems įrenginiams pritaikytais dažniais perduodama elektromagnetinė energija gali efektyviai įkrauti įtaisus namuose, gatvėje, kavinėje ar biure, be būtinybės ieškoti laidinio įkroviklio ir rozetės jo prijungimui.
Dėklas specialia antena surenka energiją iš aplinkos, o vėliau ji perdirbama ir perduodama į telefono akumuliatorių. Tiesa, visas procesas vyksta gana lėtai ir norint gauti juntamą efektą būtų geriau dėklą visą laiką laikyti uždėtą ant telefono.

Projektas netrukus bus pristatytas minios finansavimo svetainėje „Kickstarter“. Energiją surenkančio dėklo kaina neturėtų viršyti 99 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(27)
(1)
(26)

Komentarai (4)