Apmaudi „Apple“ klaida: sugadinti „iPhone“ užtenka vienos SMS  (3)

Internetas ūžia apie absurdišką „Apple“ operacinės sistemos „iOS“ klaidą, dėl kurios nusiuntus tam tikrą SMS žinutę į „iPhone“ telefoną įrenginys priverstinai persikrauna, ar net sugenda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati žinutė nėra tokia, kurią vartotojai siųstų įprastai naudodamiesi įrenginiu. Jei tokią žinutę gavote jūs, veikiausiai siuntėjas tai atliko norėdamas pakenkti ar papokštauti.

Žinutė prasideda žodžiu „Power“ (liet. maitinimas), o po jo įrašyti tam tikri simboliai, įskaitant arabiškas ir kiniškas raides. Pačios žinutės turinio, saugumo sumetimais, neviešinsime.

Nesvarbu, iš kokio įrenginio žinutė siunčiama – vos jai atėjus telefonas išsijungia ir vėl įsijungia, o telefonas apie gautą SMS net nespėja pranešti. Tačiau kai kuriais atvejais padariniai liūdnesni: vieni interneto naršytojai teigia, kad įrenginys „užstrigo“, kiti nebegalėjo įjungti žinučių programėlės – jiems teko grąžinti pradinius įrenginio nustatymus.

Kad ši spraga išties egzistuoja, patvirtino ir atlikti bandymai. Pirmą kartą išsiuntus SMS žinutę su minėtu kodu telefonas persikrovė, o po to veikė kaip įprasta. Į antrą analogišką žinutę jis nebereagavo. Ištrynus gautas žinutes ir bandymą pakartojus, įrenginys vėl persikrovė ir nebesugebėjo įjungti žinučių programėlės. Todėl teko grąžinti numatytuosius nustatymus.

Teigiama, kad spraga aktuali visiems „iPhone“, kuriuose įdiegta naujausia operacinės sistemos versija „iOS 8.3“. Ji veikiausiai yra susijusi su tuo, kaip sistema atvaizduoja specifinius simbolius.

Jei gavus minėtą žinutę nebegalite įsijungti žinučių programėlės, šią klaidą galima ištaisyti ir kitais būdais. Pavyzdžiui, užrašų programėlėje sukurti žinutę, spustelėti „Share“ mygtuką ir nusiųsti ją kaip atsakymą kenkėjiškai žinutei. Kitas variantas – tokį atsakymą sukurti ir išsiųsti naudojant „Siri“. Perkrovus telefoną žinučių programėlė turėtų veikti.

„Apple“ situacijos nekomentuoja, tačiau kompanijos programuotojai jau ruošia klaidos ištaisymą.

Tai ne pirmas kartas, kai „Apple“ įrenginiai tampa pažeidžiami dėl specifinių žinučių. Panaši spraga buvo dar 2009 metais išleistoje „iOS 3.0“ versijoje, ją kompanija užlopė išleidusi „iOS 3.0.1“ atnaujinimą. Panašūs nemalonumai JAV kompaniją buvo užklupę 2013 metais, kuomet paaiškėjo, kad dėl specifinio arabiškų simbolių rinkinio „OS X 10.8“ ir “iOS 6“ operacinėse sistemose užstringa programos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(22)
(2)
(20)

Komentarai (3)