Turite seną įrenginį? Netrukus galite nebematyti „YouTube“  (2)

Oficialiame „Google“ dokumente nurodoma, kad „Youtube“ programėlė netrukus liausis veikusi senesniuose „Apple“ įrenginiuose su „iOS“ sistema, o taip pat „Apple TV“ įrenginiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip nutiks dėl to, kad bus atnaujinta „Youtube Data API“ sąsaja. „Data API“ 2 versijos atsisakoma ir ją pakeis „Data API v3“, suteikianti naujų funkcijų ir „vartotojams užtikrinsianti geriausius „Youtube“ patyrimus“.

Jeigu jūsų „Apple“ įrenginyje veikia „iOS“ ar naujesnė operacinė sistema – tikėtina, kad permainos jums per daug nepakenks. Bet jei operacinės sistemos versija senesnė, tuomet norint pažiūrėti „Youtube“ vaizdo įrašus liks tik viena išeitis – eiti aplinkkeliu. Teks per „Safari“ naršyklę jungtis mobiliąją „Youtube“ versiją m.youtube.com ir tada ieškoti pageidaujamų įrašų. Tiesa, kol kas net negarantuota, kad toks aplinkkelis veiks. Pirmos bei antros kartos „Apple TV“ televizijos priedėlių naudotojai taip pat galės pamiršti apie „Youtube“ filmukus, rašo bidnessetc.com.

Beje, susidurti su sunkumais arba atsinaujinti techniką teks ne tik „Apple“ naudotojams - „Data API v2“ versija veikia ir kai kuriuose „Google TV“ priedėliuose, „Sony“ bei „Panasonic“ „Blu-ray“ grotuvuose ir net kai kuriuose senesniuose žaidimų kompiuteriuose. Apibendrinus galima teigti, kad jei įrenginys pagamintas 2012 metais arba anksčiau, kyla grėsmė prarasti galimybę per jį naudotis „Youtube“ programėle.

Beje, „Google“ apie numatomas permainas įspėjo jau seniai, 2014 metų kovą. Tuomet buvo pareikšta, kad „Data API v2“ bus nepalaikoma nuo 2015 metų balandžio 20 dienos. Žmonės buvo raginami atsinaujinti iki „Data API v3“. Sukurtas netgi specialus vadovas, leisiantis šį procesą atlikti sklandžiai. Dabartinė programėlė sklandžiai veiks bent iki balandžio pabaigos, bet „Youtube“ naudotojai matys įspėjimus.

Nuo gegužės pradžios žmonės, kurių įrenginiuose yra sena API versija, matys tik paslaugų nutraukimo vaizdo įrašą, o antroje gegužės pusėje vietoje vaizdo jie matys klaidos pranešimą: „410 Gone HTTP responses“. 2015 metų liepą „Youtube“ visiškai nutrauks „Data API v2“ palaikymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (2)