IT eksperto perspėjimas: Šiaurės Korėjos programišių atakos gali ir nužudyti  (0)

Šiaurės Korėjos programišių komanda gali surengti labai pavojingas atakas, kurios sugriautų svarbius valstybės infrastruktūros objektus ir netgi galėtų žudyti žmones, BBC sakė saugos socialistas profesorius Kimas Heungas-Kwangas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, Šiaurės Korėja savo šalies armijoje turi 6 tūkst. gerai parengtų programišių.

20 metų profesorius Kimas dirbo Šiaurės Korėjos Hamheungo kompiuterių technologijos universitete, kur mokė programavimo, kol 2004 m. pabėgo iš šalies. Jis sako nemokęs, kaip rengti kibernetinių atakų, tačiau jo studentai vėliau patekdavo į garsų padalinį „Bureau 121“.

Šis padalinys, kuris, manoma, veikia iš Kinijos teritorijos, kaltinamas dėl įvairaus pobūdžio kibernetinių atakų, iš kurių didelė dalis buvo nukreipta prieš Šiaurės Korėjos bankus ir branduolines jėgaines.

Profesorius BBC sakė, kad palaiko ryšius su kai kurias savo buvusiais studentais ir iš jų gauna naujausių žinių. Anot jo, 10–20 proc. viso Šiaurės Korėjos biudžeto skiriama internetinėms operacijoms.

„Šiaurės Korėja puldinėja kitas šalis todėl, kad pademonstruotų jos kibernetinio karo galimybes, – kalbėjo K. Heungas-Kwangas. – Kibernetinės atakos gali turėti labai panašų poveikį į karines atakas, nužudyti žmones ir sunaikinti miestus.“

K.Heungo-Kwango teigimu, Šiaurės Korėja kuria pavojingą virusą, labai panašų į „Stuxnet“, kuris buvo panaudotas siekiant sugriauti Irano branduolinę programą. Manoma, kad šį užkratą sukūrė JAV ir Izraelis.

Šįmet Pietų Korėjos vyriausybė Šiaurės Korėją apkaltino dėl hidroelektrinių ir branduolinių jėgainių sutrikdymo. Tuomet rimtesnių padalinių išvengta, tačiau K.Heungas-Kwangas perspėja, kad jei atakos metu pavyktų sugadinti sistemas, kontroliuojančias branduolinį reaktorių, padariniai būtų labai sunkūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (0)