„Intel Compute Stick“: kaip televizorių paversti visaverčiu kompiuteriu (Video)  (0)

Daugelis negali pakęsti sunkiai valdomų išmaniųjų TV, mat jų funkcionalumą riboja tai, kad išmaniųjų televizorių programėlių yra labai nedaug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizoriumi normaliai naršyti internete, kalbėtis „Skype“ ar žaisti žaidimus dar yra neįmanoma. Tačiau būtent čia gali pagelbėti “Intel Compute Stick“ – tai nedidelis ir nebrangus priedas, kurį jūs prijungsite prie savo TV ir paversite jį ypatingai išmaniu, kadangi „Compute Stick“ turi visus įprasto kompiuterio komponentus ir šis priedas naudoja įprastą „Windows“ versiją! Taip, tai reiškia, jog teoriškai galėsitės naudotis visomis programomis, kurias naudojate ir savo kompiuteryje. Dirbti su 3D grafika ar montažu naudojantis „Compute Stick" nebūtų labai protinga, bet kitais atvejais – tai puikus įrenginys!

Stebėtinai didelė galia

„Intel Compute Stick“ gali laisvai tilpti jūsų delne, tačiau nustebsite, kiek šis mažas kompiuteris gali nuveikti su savo keturių branduolių „Intel Atom“ procesoriumi ir „Windows 8.1“ arba atviro kodo „Ubuntu 14.04" OS.

„Windows“ naudojantis „Compute Stick“ turi 2GB operatyvios atminties ir 32GB vidinės atminties, tuo tarpu „Ubuntu“ versija turi 1GB RAM ir 8GB vidinės atminties. Tiek vienas, tiek kitas „Compute Stick“ turi Wi-Fi, Bluetooth, USB ir vietą Micro SD kortelei.

Tai reiškia, jog savo televizorių nuo šiol galėsite naudoti daugiau, negu televizijai. Nuo šiol televizoriuje galėsite patogiai naršyti internete, rašyti elektroninius laiškus, bendrauti „Skype“ ar net dirbti su „Office“ programomis. Jums tereikia turėti „Compute Stick“, belaidę pelę ir klaviatūrą.

Ir visa tai telpa jūsų kišenėje

Žinoma, didžiausias „Compute Stick“ privalumas – dydis. Šį kompiuterį galėsite nuolat turėti su savimi, todėl bet kurią sekundę galėsite demonstruoti savo klientams skaidres projektoriaus ekrane ar paprasčiausiai panaudoti laisvą monitorių savo reikmėms. Nešiojami kompiuteriai patogu, tačiau faktas, jog tik „Compute Stick“ įmanoma visada turėti šalia. Nuo šiol „Compute Stick“ prekiaujame ir mes, todėl įsigykite šį nedidelį priedą ir suprasite, kaip patogu turėti kompiuterį savo kišenėje!

Fortakas.lt, Erik Murin
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(20)
(3)
(17)

Komentarai (0)