Ukrainos ir Baltijos šalių energetikos reformos Rusijai atneš milijardinius nuostolius  (23)

Ukrainai nusprendus prisijungti prie Europos energetikos sistemos, Rusijai tektų pasistatyti papildomų elektros tiekimo linijų, kurios kainuotų 8–10 mlrd. eurų, pareiškė Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas, ketinantis artimiausiu metu apsilankyti Italijoje, sakė tos šalies dienraščiui „Corriere della Sera“, kad Europos Sąjunga reikalauja, jog ir Baltijos šalys nutrauktų ryšius su buvusios Sovietų Sąjungos ir Rusijos energetikos sistema bei sinchronizuotųsi su Europos elektros tinklais.

„Ką mums tai reiškia praktiškai? Tai reiškia, kad kai kuriuose vakariniuose Rusijos regionuose turėsime kurti papildomus (elektros) gamybos pajėgumus. Kadangi elektros tiekimo linijos į kai kuriuos Rusijos regionus ir iš jų ėjo per Baltijos šalis, o visa tai dabar bus sujungta su Europa, mums reikės pastatyti papildomas, šiuo metu neegzistuojančias elektros linijas, kad užtikrintume elektros energijos tiekimą“, – aiškino V.Putinas.

„Visa tai mums kainuos 2–2,5 mlrd. eurų“, – pridūrė jis.

„Iš Ukrainos nereikalaujama tapti Europos energetikos sistemos dalimi, bet ši galimybė svarstoma. Jeigu taip nutiktų, mums tiems patiems tikslams reikės išleisti nebe 2–2,5 mlrd., o galbūt 8–10 mlrd. eurų“, – sakė V.Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai (23)