Paaiškėjo, kuo skirsis Windows 10 versijos  (1)

Windows 10 RTM versija turėtų būti baigta jau šią savaitę, o iki debiuto liepos 29 d. liko kiek daugiau nei trys savaitės, ir mažmeninės prekybos tinklai ir OEM gamintojai pirmieji ruošiasi gauti galutinę sistemos versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu Microsoft ir toliau supažindina vartotojus su naujos OS niuansais. Microsoft puslapyje pasirodė įvairių operacinės sistemos versijų palyginimas. Windows 10 Home lyginama su Pro, Enterprise ir Education. Didžiausiai vartotojų auditorijai skirta Home versija turėtų būti visiškai pakankamai, kalbant apie funkcionalumą; ji turės esminius Windows 10 komponentus, tokius kaip balso asistentas Cortana, naujoji naršyklė Edge, virtualūs darbastaliai, biometrinės autentifikacijos palaikymą (pirštų atspaudų, akies rainelės, veido atpažinimo). Priminsime, kad Windows 10 Home kaina sudarys $119, Pro – $199; per pirmuosius metus Windows 7/8.1 versijų atnaujinimas iki Windows 10 bus nemokamas (legalias versijas turės tik legaliai įsigytų versijų savininkai). Home versijos iki Pro atnaujinimas kainuos $99.

Vienu pagrindinių Windows 10 įrenginių gamintojų taps kompanija Dell. Kompanijos atstovai teigia, kad naujos sistemos debiuto data pasirinkta gana sėkmingai, kadangi po Windows 10 pasirodymo prasideda mokslo metai ir su tuo susijęs kompiuterių pardavimų augimas.

Vasarą įvyksiantis Windows pasirodymas kompanijai Microsoft nėra įprastas. Dažniausiai naujos Windows versijos pasirodo rudenį, nors Windows Vista debiutavo sausį.

Dell atstovai taip pat pranešė, kad Windows 10 irgi planuota išleisti rudenį, tačiau toks sprendimas vėliau pakeistas.

Dar vienas įdomus dalykas: jei Vista atnaujinimu iki Windows 7 užsėmė kompiuterių gamintojai, o Windows 7 iki Windows 8 – gamintojai su Microsoft, tai šį kartą visą atsakomybę už atnaujinimo procesą prisiėmė Microsoft.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: