Susipažinkite: pats geriausias robotas-humanoidas (Video)  (0)

Žmogaus dydžio robotas, vardu DRC-HUBO, laimėjo pirmąją vietą JAV pažangiųjų gynybos projektų agentūros DARPA organizuojamame robotų iššūkyje. Komandos iš Pietų Korėjos sukurtas humanoidas nurungė 22 konkurentus ir gavo 2 milijonų dolerių piniginį prizą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūra DARPA šį konkursą pirmą kartą organizavo 2012 metais, kaip atsaką į 2011 metais įvykusią Fukušimos branduolinę katastrofą, siekiant suburti robotų komandą, gebančią efektyviai dirbti nelaimių zonose, keliančiose pavojų žmonėms.

„Nenorime išgyventi dar vietos tragedijos, tačiau suvokiame, kad turime tobulinti technologiją, galinčią padėti tokių nelaimių atvejais,“ – spaudai teigė DARPA atstovas Gill Pratt.

Pirmasis HUBO robotas buvo sukurtas 2002 metais, tačiau šių metų DARPA iššūkio metu pristatyta pažangiausia humanoido versija. DRC-HUBO yra funkcionalus – 1, 8 metrų aukščio ir 80 kilogramų svorio – robotas. Šis fiziniais duomenimis į žmogų panašus mechanizmas sėkmingai įvykdė itin sudėtingą aštuonių kliūčių ruožą ir aplenkė dvidešimt du varžovus iš kitų šalių.

Verta paminėti, kad dauguma dalyvių pristatė robotus-humanoidus, ir tik nedaugelis dalyvių naudojo robotus, kurių įkvėpimo šaltiniais tapo gyvūnai.

Iššūkį laimėjusį robotą konkursui pristatė studentai iš Pietų Korėjos, vadovaujami mechaninės inžinerijos profesoriaus Jun Ho Oh. Laimėjusiai komandai skirtas prizas – 2 milijonai JAV dolerių. Antrąją vietą užėmusi komanda gavo milijoną dolerių, o trečioji – pusę milijono dolerių.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (0)