Greitai interneto piratams grės žiaurios bausmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Luitas 2015-07-21 10:57
Šie įstatymai į vienus vartus, jie gina ne kūrėją, o atstovaujančią kompaniją. O normalioje situacijoje turėtu būti dvipusis. Paprastai filmai, muzika knygos, kaip ir moksliniai išradimai vaistai turėtu būti patentuoti ir patentas galiotu tam tikrą protingą laiką, o ne 75 metus kaip numato Amerika.
Julius_ 2015-07-21 11:21
Tokie įstatymai yra skirti cenzūrai įvesti. Pats baisiausas dalykas yra informacijos kopijos, pagal kurias lengva demaskuoti melą, iškraipytą tiesą, žmonių kvailinimą. Dėl to ir bausmės numatytos tokios, kaip žmogžudžiui, teroristui, plėšikui, kuris sužaloja sveikatą, paverčia invalidu. Asmenys yra prilyginami tokiems. Visiškai nesvarbu, kad elektroninis piratavimas nėra vagystė, nes niekas nėra atimama iš kieno nors, o padaroma kopija, kažkas padauginama, atsiranda dar vienas dublikatas, replika, kopija. Blogiausiu atveju tai plagiatas. Bet tai labai pavojinga įvedamam, ateinančiam rėžimui, dėl to ir atsiranda bausmės kurių daugelis dar nesupranta, bet, panašu, greitai supras.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-07-21 13:09
Nu sorry, bet reklamos nematymas nėra piratavimas. Taip, tai "borders on civil liability", bet tai nėra piratavimas
immortallt 2015-07-21 13:48
Reklamos peržiūrėjimas - mokestis kurį moki. Imi paslaugą, mokesčio nemoki. Parsisiunti filmą (imi pramogų paslaugą) ir už tai nesusimoki. Koks skirtumas? gali pavadinti kaip nori kitaip, esmė ta pati.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-07-21 14:09
Pala, pala? Kokius aš mokesčius moku? Aš mokesčius moku savo interneto tiekėjui, kad galėčiau naudotis internetu. Dar gal NordVPN'ui abonementinį mokestį moku už paslaugas teikiamas. Daugiau nieko. Už reklamas aš nieko nemoku, ir niekas už jas nemoka. Už reklamas sumoka tik reklamų leidėjas tam portalui, kuriame yra reklamuojamos prekės (pagal tai, kiek buvo jų parduota, lyginant su "click'ais"), bet šios šalys yra surištos paslaugų teisiniais santykiais. Čia tas pats, kas sakyti, man į pašto dėžutę atsiunčia reklaminius laiškus, ir aš už juos turiu susimokėti. WTF? Ir aš pasirenku, ar man reikia matyti bjauriai brukamas reklamas ant kiekvieno internetinio kampo (beje, čia yra vartotojų teisių pažeidimas), ar nereikia. Žinai dėl ko? Nors tai ir "borders on civil liability", kaip sakiau, bet dėl vieno mažyčio tik man pačiam sau taikomo niuanso - aš nesivadovauju reklamomis, pirkdamas prekes. Mane reklamos biesina ir aš į jas jokio dėmesio nekreipiu. Man jos nereikalingos yra. Ar aš pažeidžiu reklamos kūrėjo teises? Vėlgi, "it borders on civil liability". Ar aš dėl to gailiuosi? Nė velnio. Apie filmus ir visa kita iš vis čia nusišnekėjimas į pievas, nes aš apie juos nieko nerašiau ir man neįdomu. Visi ir taip puikia suprantame, kad tai piratavimas.
Julius_ 2015-07-21 14:15
Tie įstatymai nėra skirti kovai su muzikos ar filmų, žaidimų piratavimu, nes pelnų tai beveik nekeičia, netgi dažnai mažina. Užtai labai daug tai kainuoja mokesčių mokėtojams. Niekam visiškai neįdomu ar koks nepilnametis kokį žaidimą pažais ar ką pasiklausys. Bet jie bus pirmieji, kurie nukentės. Visa tokių įstatymų esmė taikyme plačiąja prasme, kai pradedamos taikyti autorinės taisyklės bet kokiai rašliavai, įskaitant naujienas, politines apžvalgas, netgi matematikos skaičiavimo metodams, biznio metodams, egzistuojančiams gamtoje augalams, gyvūnams ir net žmonių DNR. Pagal dabartinius silpnaprotiškus įstatymus ką paminėjai yra kuo tikriausias piratavimas baudžiamas ne baudomis, o laisvės atėmimu, kaip vagystė. Bet koks rėžimas neleistinos informacijos matymą baudžia kuo griežčiau. Jei to dar nėra, tai nereiškia, kad nebus ateityje ir su tuo neteks susidurti. Neaišku ar pas mus tokie įstatymai jau yra, ar dar tik bus, bet panašu, kad tai nieko gero neduos, o kainuos labai daug. Estų programuotojas Andrus Nomm jau buvo nuteistas metams "už nežinojimą" ir prisipažinimą, kad matė filmą, ir nemanau, kad jis vienas toks.
- 2015-07-21 14:23
Trumpai - jūs esate kalti, kad egzistuoja tokie įstatymai ir nieks nenori keistis.
immortallt 2015-07-21 15:30
Tarkvininau... Neturiu ką pasakyti... Tai naujienų portalai egzistuoja iš oro? Jie uždirba iš reklamos rodymo klientams. O tu naglas užsimeti adblock'ą ir realiai naudoji jų turinį ne taip, kaip jie tau leidžia. Reiškia, tu pažeidi turinio naudojimo sąlygas, kas jau yra piratavimas. Lygiai taip pat kaip pažeidi turinio naudojimo sąlygas, kai piratauji. O pateisink save kaip tik nori. Tik neveidmainiauk.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-07-21 15:56
Tu durnas, ar skaityti nemoki? Aš sakau, kad tai civilinis deliktas, o tu su savo piratavimais vėl varai. Gerai, tebūna piratavimas, nuo to man nei šilta nei šalta. Ir deja, turinio nepažeidžiu tol, kol toks punktas nėra įrašytas į to tinklalapio "Terms and Conditions", todėl nereikia čia lia lia. Beje, didysis reklamų propaguotojau http://betanews.com/2015/04/21/adblock- ... t-illegal/
rwc 2015-07-22 00:51
Su piratavimu beprasmiška kovoti didelėmis baudomis, visuotiniu sekimu, gąsdinimu ir raganų medžiokle. Tikrų piratų, kurie iš to susikrauna pelnus, vis tiek visų neišgaudysi. Teismuose atsiduria vaikigaliai, pirataujantys dėl mados slapčia nuo tėvų, paprasti vartotojai, nesuvokiantys, jog daro kažką blogo, ir studenčiokai, kuriems sistema nepalieka kito pasirinkimo. Kodėl naujų filmų DVD, kino seansai ir serialų TV transliacijos iki mūsų atkeliauja pusmečiu ar visu sezonu vėliau nei JAV ar UK? Galėtum nusipirkti DVD iš ebay – bet tai irgi, pasirodo, piratavimas (nes DVD negali kirsti zonų). Ir nesvarbu, kad už tą DVD jau sumokėta, plius dar primoku pardavėjui ir siuntinių firmai, kitiems tarpininkams – vis tiek negaliu legaliai žiūrėti! Mėgstamą serialą noriu žiūrėti tada, kai jis dar aktualus. Noriu diskutuoti apie naują seriją dabar, o ne kai viso likusio pasaulio fanai ją bus peržiūrėję ir išdiskutavę, išnarstę kiekvieną paslėptą bajeriuką. Taigi, , kad Excelis yra profesionalus softas ekonomistams/analitikams. Tipo, kad nėra ar negalit įpirkti specializuotų programų, kurios sugeba viską tą patį ir dar daugiau? Tad ir ne pasiteisinimas, kad LibreOffice nėra padorus Excel pakaitalas, jei tą Excelį naudoji tik savo juodraštiniams skaičiavimams spausdamas jo makrosus iki ribų tiek, kad tampi priklausomas nuo Excelio bugų. Kalbu apie eilinį namų vartotoją ar buhalterį, kuriam Excelis pinigų neneša tiek, kad apsimokėtų pirkti – ir tokį, kuris išnaudoja gal dešimtadalį Excelio galimybių.
rwc 2015-07-22 01:43
Beje, dėl reklamų blokavimo. Nėra nieko nelegalaus radus reklaminį lapuką pašto dėžutėje jį išmesti lauk neperskaičius (net jei jis įdėtas į normaliai užprenumeruotą žurnalą). Nieko nelegalaus per TV reklamą eiti parūkyti ar pas nykštukus, išjungti garsą ar perjungti kanalą. Reklamos užsakovai ir transliuotojai gali verstis per galvą, kad atkreiptų mano dėmesį (ar netgi jo neatkreipdami ištransliuotų žinutę). Bet jie negali manęs priversti tos žinutės skaityti 100 kartų per dieną. Su internetine reklama vartotojo naudai dar daugiau. Be mano prašymo ar sutikimo į mano kompiuterį negali būti siunčiamas joks turinys. Jei paspaudžiau nuorodą į straipsnį trečiųjų šalių serveryje, tai be išankstinio įspėjimo nesu įpareigotas matyti reklamas jame. Puiku, tegu atsiklausia: „Šis straipsnis yra Premium turinys. Jei norite jį skaityti – peržiūrėkite 5 flashines reklamas po 15 sekundžių ir paspauskite kryžiuką kampe bei užregistruokite savo el. paštą, kuriuo jums galėtume siųsti pasiūlymus.“ Va, jeigu pasižadėsiu peržiūrėti reklamas ir/ar užsiregistruoti, bet apeičiau jų sistemas, ir prisikasčiau prie turinio jas apeidamas – tuomet būtų galima kalbėti apie kažkokį susitarimo pažeidimą ir galbūt netgi tam tikra prasme piratavimą. Nors aš visgi piratavimu vadinčiau ne patį faktą (tai yra įsilaužimas ar pan., bet jokiu būdu ne piratavimas), o nelegalų turinio (ar būdo jį pasiekti apeinant apsaugas) platinimą.
immortallt 2015-07-22 08:27
rwc, excel darbe žinoma legalus. Namie prireikia labai retkarčiais kažką atsidaryt ir pasižiūrėt, persiųst. Dešimtadalio excel pajėgumų išnaudoja jau rimtai su juo dirbantis. Eilinis vartotojas vargu ar 1% išnaudoja. Taip, ir toliau svajokit apie geros kokybės turinį ir adblock'us.
- 2015-07-22 22:30
keliauja šiukšlynan ir net nepasiekia vartotojo akių.