„Apple“ metų renginio naujienos: ateitis priklauso laikrodžiams ir tobuliausiam „iPad Pro“ (Video)  (0)

Trečiadienio vakarą Lietuvos laiku San Fransiske bendrovė „Apple“ pradėjo vieną labiausiai laukiamų ir aptariamų renginių technologijų pasaulyje – kasmetinį naujų produktų pristatymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-10 „Apple“ metų renginio naujienos: ateitis priklauso laikrodžiams ir tobuliausiam „iPad Pro“ (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors dauguma gerbėjų pirmiausia laukė naujienų apie naujausius išmaniuosius telefonus, technologijų milžinė savo pristatymą pradėjo nuo išmaniųjų laikrodžių. Galima suprasti, jog būtent išmanieji laikrodžiai dabar laikomi perspektyviausia plėtros sritimi, tuo tarpu išmanieji telefonai „iPhone“ yra pasiekę beveik tobulumo viršūnę. Arba tiksliau, technologijų galimybių viršūnę.  

Susirinkusiuosius nustebino tai, kad į „Apple“ metinį renginį pakviestas pagrindinių konkurentų „Microsoft“ viceprezidentas.

Su naujuoju laikrodžiu galima klausytis būsimojo kūdikio širdies plakimo

Renginį vedantis „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas pristatė naujo tipo „Apple Watch“ laikrodį. Jame bus integruota virtuali asistentė „Siri“, taip pat bus galima įsigyti norimus produktus ar stebėti pacientų sveikatos būklę.

Per pristatymą buvo paminėta, kad šiuo metu 97 proc. vartotojų yra patenkinti „Apple“ laikrodžiu, į kurį galima integruoti ne tik „Apple“, bet ir kitas programėles. Šiuo metu iš viso į „Apple Watch“ galima atsisiųsti apie 10 tūkstančių mobiliųjų aplikacijų.

Naująjį „Apple“ laikrodį bus galima naudoti ir kaip vertimo įrenginį. Su laikrodžio pagalba bus galima versti iš 90 užsienio kalbų. Be to, jį galės naudoti ir gydytojai, analizuodami paciento sveikatos duomenis arba nuotoliniu būdu prižiūrėdami neščias moteris. Besilaukianti moteris su „Apple Watch“ pagalba net gali pasiklausyti būsimojo kūdikio širdies plakimo.

„Apple“ bendradarbiaudama su garsia laikrodžių gamintoja „Hermes“ taip pat pristatys stilingų išmaniųjų laikrodžių kolekciją. Naująją laikrodžio operacinė sistemą „Watch OS 2“ bus galima atsiųsti nuo rugsėjo 16 d.

Didžiausias „iPad“

Renginyje pristatytas ir naujasis „iPad Pro“, kuris turi milžinišką, 12,9 colių ekraną, tačiau nepaisant to yra itin lengvas ir su patvaria, 10 valandų veikiančia baterija.

„Norėjome padaryti „iPad“ dar geresnį. Tai – pačios didžiausios naujienos“, – sakė T.Cookas.

Naujosios „Apple“ planšetės raiška yra 5,6 mln. pikselių. Be to, jis yra du kartus greitesnis negu ankstesnės kartos „iPad“ ir veikia panašiu greitu kaip ir nešiojamasis kompiuteris bei yra greitesnis negu 80 proc. per pastarąjį pusmetį parduotų nešiojamųjų kompiuterių.

Dar vienas išskirtinis „iPad Pro“ bruožas – išmanioji klaviatūra, sukurta specialiai šiam įrenginiui. Taip pat „Apple“ gerbėjai su naująja bendrovės pristatyta planšete galės kurti tikrus meno kurinius su specialiu pieštuku „Apple Pencil“.

„Business Insider“ jau spėjo perversti „Apple“ įkūrėjo Steve Jobs biografiją ir patikino, kad „Apple“ šio tendencijų ir naujovių pristatymo metu padarė klaidą: ji pristatė „Apple“ pieštuką – nekenčiamiausią S. Jobs daiktą. Savo biografijos rašytojui Walteriui Isaacson „Apple“ įkūrėjas yra pasakęs, kad „tuo metu, kai ją įsigysi, mirsi.“ „iPad“ valdymo lazdelė, vadinama „Apple“ pieštuku pristatyta ir ji kainuos 99 dolerius.

„iPad Pro“ T. Cooko vadinta didžiausia naujiena po „iPad“ atsiradimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (0)