Sirijoje rusai dislokavo 28 kovos lėktuvus: ekspertai perspėja apie karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2015-09-22 23:33
Skaitosi tai skaitosi, bet nagrinėjamu atveju visų grupių be išimties rankos kruvinos. Ir kaip bebūtų keista - Asado grupės mažiausiai. Be to, iš dalyvaujančių grupių tik Asadas ir kariškiai pasisako prieš šariją. O ir šiaip, galvą guldau, kad Ašaras atsakingas už gerokai mažiau civilių mirčių nei Bušas jaunesnysis ar Putinas. Tai ne pateisina Asado, bet aiškiai rodo, kad gandai apie jo žiaurumą biskį perdėti. Kokie jie visi bebūtų parazitai, islamistai n kartų baisiau.
TLas 2015-09-22 23:40
Ten biski komplikuociau viskas. Ten ne tik Assado armija ir ISIS. Ten dar kokios keturios didesnes sukileliu grupes yra. Ir is esmes ISIS atejo ne i Assado Sirijos teritorija, o po poros metu kai ji jau buvo perimta vienu ar kitu vietiniu sukileliu (banditu, partizanu, teroristu ar mafijos vadinkit kaip norit) ir isesmes ISIS ateme tu sukileliu teritorijas. Dabar didziaja daliji Sirijos jau ISIS kontroliuoja. Geriausia butu kad vakarai nesikistu ir leistu Rusam su Assadu visus sukilelius patvarkyt iskaitant ISIS ir viskas. Bet kadangi cia politika JAV negali atiduoti sirijos rusijos itakos zonai.
Niemand 2015-09-22 23:44
Papasakok bobutei. Net JTO su visu suinteresuotųjų nedrįso pasakyti, kad už zarino atakas atsakingas Asadas. Labai ta istorija įtartina. Dujos buvo paleistos namudinėmis raketomis, Asadui jokio racio taip save kompromituoti nebuvo, kai prisidavė visą savo cheminį ginklą JTO ekspertai sugebėjo pramiegoti ir nepadarė dujų mėginių palyginimo. O apie sukilusius miestus - paskaitykit apie Faludžą. Rusai per čečėnų karus irgi miestų apdorojimu artilerijos ugnimi iki lygios aikštelės bovijosi. Žodžiu amerikiečiams ir rusams priešo miestus naikinti jokių problemų, o pat Asadas tai jau visiškas blogietis. Karas yra karas ir nereikia taikyti dvigubų standartų.
Niko 2015-09-22 23:58
Galiu pakartot, ką jau sakiau, jei karas vyksta tarp dviejų teroristinių darinių, pagalba vienai iš teroristinių pusių tik gerokai pagilina konfliktą, nes bus dar daugiau aukų, tiek kariškių, tiek civilių, dar daugiau infrastruktūros bus sunaikinta, dar daugiau pinigų bus skirta karui, o ne tobulėjimui, net ir sunaikinus vienus teroristus, liks kiti labai gerai įsitvirtinę teroristai, kurie tęs savo teroristinę veiklą. Juolab, kad ISIS susikūrė poto, kai asadas ėmė masiškai žudyti savo valstybės žmones, tad padėdant asadui dar baisesniu mąstu žudyti žmones, net ir sunaikinus ISIS, atsiras dar baisesni už ISIS, tad tai tik dar labiau pagilins konfliktą, be perstojo vykstančios masinės žudynės, gerai įsitvirtines baisus teroristas valdžioje ir amžinas karas, argi tai išeitis padėti teroristams?
Niemand 2015-09-23 00:00
Penkios grupės, iš jų: - vieni kurdai, kuriems pofik Sirija, reikia tik šmotą žemės sau atsiplėšti; - vieni kariškiai perversmą bandę padaryti, pliusas - ne islamistai, minusas - jie vietoj Asado nori būti, o ne demokratijos, joks karinis pučas dar niekada niekur demokratijos neįvedė, o ir pgl kiekybę jų max 20k tėra; - trys vnt. islamistų (Isis, alkaeda ir musulmonų brolija), sutaria, kad įvesti šariatą, nesutaria - kuris mula paradui vadovaus. Mano akimis, visos šios grupės naikintinos. Dar Turkijoje reziduoja keli šimtai galvų taip vadinamos nacionalinės tarybos, kur dažnai seka pasakas apie demokratijos įvedimą. Būtų tikrai įdomu pažiūrėti į tą procesą, nes juos visos sukilėlių grupės medžioja. O ir ta linksma istorija, kaip jie prisižadėjo perduoti ginklus kariškiams pučistams, o ginklai pas islamistus mistiškai atsirado.
Niko 2015-09-23 00:06
Visgi šešios grupės yra. Šeštasis asadas.
Niemand 2015-09-23 00:10
Siūlai išskersti du trečdalius sirų, kurie palaiko vieną ar kitą teroristinį darinį ir likusiems demokratiją įvedinėti?..
Niko 2015-09-23 00:16
Aš tik siūlau akivaizdų dalyką - jokiu būdu nepadėti ir nebendradarbiauti su jokiais teroristais, ar tai būtų asadas, ar ISIS.
Niemand 2015-09-23 00:19
Aptverti Siriją aukšta tvora ir šaudyti visus, bandančius perlipti?
Arns 2015-09-23 00:20
500 mln oficialių dolerių teroristų mokymams yra gerai, apginti karo dar nenuniokotas vietas, su teisėtomis valdžios institucijomis - terorizmas. Koks ten teroristo apibrėžimas? Ak tiesa, neteisėtos organizacijos, kurios smurto veiksmais siekia politinių tikslų...
Niko 2015-09-23 00:22
Padėti vieniem teroristams masiškai žudyti kitus teroristus dar net blogesnis variantas. O ir prie ko čia civiliai pabėgeliai ir pagalba teroristams? Kai rusija pradėjo tiekti karo techniką ir pasiuntė karių asado teroristams - pabėgelių tik daug kartų padaugėjo, kai ims masiškai žudyti visus - jų bus dar daugiau. Tad pagalba teroristams, tik didina pabėgelių skaičių, plius leis isitvirtinti asado teroristams, kurie tęs savo terorizmą, net, kai isis bus sunaikinta, po masinių žudynių imsis rastis dar radikalesnės už ISIS grupuotės, tad ne tik, kad karas vyks toliau ir amžinai, o jis bus dar ir žymiai baisesnis, o naudos - 0.
Niko 2015-09-23 00:27
Nepyk arns, nekalbu su žmonėmis, kuriems mokama už komentavima, pasilaikyk savo skiedalus sau.
Niemand 2015-09-23 00:40
Tai kad jie dar net nepradėjo, tik ką aviabazę įsirengė ir tik pirmas partijas sunkiosios ginkluotės perdavė prieš kelias savaites... Ar ir man už komentarus moka?.. Yra wiki puikiai susisteminta,labai detali info apie visas sukilėlių grupes su nuorodomis į jų vadovų pareiškimus ir nuopelnus. Ir žinai ką, man nepavyko rasti nė vienos grupės, kuri bent pgl pareiškimus nebūtų teroristinė. Tai ką? Statom tvorą ir tegul galabijasi?..
Niko 2015-09-23 00:43
Jei rusynas norėtų padėti sirijai, tai mažų mažiausiai priimtų nuo karo nukentėjusius civilius pabėgelius, o ne padėtų vieniems teroristams žudyti kitus. Visiems nuskriaustiesiems padedam mes - Europa, o rusynas tik dar labiau bando skatinti konfliktą, siekia dar didesnių žudynių ir miestų griovimų, akivaizdžiai matosi kas kokių tikslų siekia.
Niko 2015-09-23 00:48
Ir vėl tu vargšas tą patį... Tai sakai padedam vienai grupuotei išžudyti visus kitus? Ir kas tada? Išžudyti ir juos? Kai atsiras isis 2, kurie bus baisesni už isis, toliau žudyti, kol nebeliks ten nė vieno, išskyrus asado teroristus? Tau atrodo logiška bendradarbiauti su teroristais, kai tai ne tik neišsprendžia konflikto, o jį tik pagilina???
Niemand 2015-09-23 00:55
Sirijos sukilėlius bombarduoja visi, kas netingi. Kodėl reikėtų taip išskirti rusus su jų dviem dešimtim bombonešių? Niekas logiškai mąstantis ir neteigia, kad rusai padeda. Tiesiog jie lygiai kaip beveik visi kiti naudojasi proga suteikti pilotams kovinės patirties bei išbandyti ginklus. O islamistų (ne tik isis, bet ir alkaeda, musulmonų brolija ir kiti šariato gerbėjai) žudymas teisingas reikalas, net jei ne po daug.
Niko 2015-09-23 01:01
Na skirtumas tik tas, kad visi bomborduodami bando naikinti teroristus, o rusija siekia teroristams padėti. Žudyt žmones ir padėt teroristams, vien dėl to, kad pilotai įgautu patirties?? Tipo kam tos pratybos, pasitreniruokim ant gyvų žmonių? Tikiu, kad tai gali būti vienas iš rusijos tikslų, kodėl jie siekia padėti teroristams, visgi putinas labai jau panašiai mąsto ir elgiasi, kaip hitleris, bet JAV ir ES tikslas yra sustabdyti karą, o ne praktika pilotams... Naikinti teroristus gal ir gerai, bet jei naikini vienus, o tuo pačiu padedi kitiems teroristams įsitvirtinti, tai ne tik, kad naudos jokios nebeatneša, bet tik pagilina konfliktą.
Niemand 2015-09-23 01:23
Man asmeniškai širdis dėl islamistų visų pakraipų genocido tikrai neskaudėtų, humaniškai galima elgtis tik su tais, kurie patys humaniški nors biskį. Bet niekas to nedarys, nes a) nehumaniška; b) pareikalautų didelių sausumos pajėgų aukų. Matau, tokią situaciją: - matau krūvą besipliekiančių teroristinių organizacijų; - matau, kad viena stipri teroristinė Asado organizacija su gana dideliu liaudies palaikymu nežada aukso kalnų, bet ir džihadu visiems aplinkiniams negrasina, totalinės asmeninio gyvenimo kontrolės neįvedinėja, tiesiog nori vadovauti paradui; - matau, kad visos likusios stiprios su dideliu liaudies palaikymu teroristinės grupės nori įvesti totalitarizmą šarijos formate ir visiems aplinkiniams džihadą žada; - matau, kad visi, kas netingi, ant islamistų bombas mėto, o rusams panorėjus irgi pamėtyti, jie kažkodėl kažkuo kalti patampa. Tokioj situacijoj logiškai nelieka kito pasirinkimo, kaip tik palaikyti Asadą, kaip vienintelę realią jėgą turinčią grupę, kuri bent jau nekelia pavojaus aplinkiniams. Dėl humanizmo ir karčios patirties tokiuose karuose jokia valstybė savo armijos nepakišinės, todėl šitas karas bus dar labai labai ilgam, gal tik intensyvumas sumažės. O rusai su savo ketinimais niekaip neišsiskiria iš bendro fono. Jų dalyvavimas neturės jokios pastebimos įtakos, bombardavimas suintensyvės geriausiu atveju 10 proc, greičiausiai mažiau. Sausumos pajėgų nesiųs, tam jiems tikrai proto užteks. O jei nusiųstų, būtų tik papildomas bonusas rusų armijos dydžio sumažinimo pavidalu.
SG 2015-09-23 01:26
O tai kodėl tai taikai tik Rusijai? Juk JAV remia kitą teroristinį darinį, bet apie JAV kaži kodėl nekalbi? Apskritai, juokingi ginčai. Asado Sirija, nepaisant to, kad ten klestėjo nepotizmas, buvo viena labiausiai išsivysčiusių to regiono valstybių, negaliojo idiotiški religiniai įstatymai, buvo sąlyginai aukštos socialinės garantijos (kaip tam regionui), o viso to kaina - tam tikro lygio cenzūra ir demokratinių laisvių nebuvimas. Ir ką? Čia yra niekas. Niekas tų šalių kontekste. Apskritai, kai kuriems žmonėms reikia pagaliau atsipeikėti ir įsisamoninti tam tikras tiesas. "Demokratija" yra Vakarų civilizacijos kultūrinis reiškinys, o arabai niekada negyveno demokratiškose valstybėse, nemokėjo gyvent ir joms, galų gale, niekada ir nereikėjo demokratijos (ką ir parodė Libijos, Afganistano, Irako, Egipto atvejai). Todėl JAV pastovus "demokratijos" nešimas įvairiose dykumose yra ne kas kita, kaip kultūrinis imperializmas, atnešantis lavonus ir griuvėsius. Net per LRT laidą vakar pripažino, kad būtent migrantai iš Sirijos yra labiausiai išsilavinę ir į vakariečius panašių pažiūrų. Manot, kad atsitiktinumas? Abejoju. Taip, labai gražu būtų, kad visas pasaulis būtų demokratinis, visur šviestų saulutė, o žolę rupšnotų vienaragiai, bet artimiausiu šimtmečiu to nebus. Todėl reikia žiūrėt ne į tai, kas norėtum, kad būtų, o į tai, kas geriausia gali būti turimomis sąlygomis. Sirijos atveju - Asadas.
Niko 2015-09-23 01:27
O visgi rusija dalį savo karių iš Ukrainos perkelinėja į siriją. Čia irgi praktikai atlikt? Kovos petis petin kartu su teroristais. Jokios šalies kariams neatro logiška ar moralu padėti teroristams įsitvirtinti, juolab, kai tai tik pagilina konfliktą, o ne jį sprendžia.