Sirijoje rusai dislokavo 28 kovos lėktuvus: ekspertai perspėja apie karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2015-09-23 01:30
Tau kliūna būtent tai, kad rusai teroristus bombarduos iš kito teroristo teritorijoje įrengto aerodromo? O jei bombarduotų.tuos pačius teroristus tik iš tik gretimos šalies ir demonstratyviai ne derinant su Asadu, tai tada viskas gerai būtų? Konflikto negilintų?
SG 2015-09-23 01:32
O dieve, ir iš kur tiek pas žmogų naivumo... Ar reikia pradėti vardinti teroristinius judėjimus, kuriuos rėmė ne Rusija, o JAV, Prancūzija, UK ir kitos demokratinės valstybės? Įsisavink pagaliau, kad gėris ar blogis geopolitikoje neegzistuoja. Kai reikėjo, JAV rėmė ir tuos pačius Raudonuosius khmerus, ir Kontras, ir Stresnerį, ir t. t. Vien ką įrodo faktas, kad Irano-Irako karo metu JAV rėmė Iraką ginklais, o jau po poros metų, kai Irakas puolė Kuveitą ir visame pasaulyje kilo naftos kainos, JAV bombros krito ant Irako. Geopolitikoje egzistuoja tik amžini valstybių interesai, nieko daugiau.
Niemand 2015-09-23 01:36
Bazių apsaugai. Siųsti į mūšius būtų beprotybė. Bet aš už, man širdį glosto, kai teroristai žudo vieni kitus.
Niko 2015-09-23 01:44
ginklus tiekia? Nes sirijoje teroristai kaunasi vien rusiškais ginklais. Tai tipo jei ten kovoja daug teroristinių grupuočių, tai tipo reikia padėti vienai grupuotei išžudyti kitas? Asadas išžudė daug taikių sukilėlių ir kas iš to išėjo? - susikūrė ISIS. Baisu ir pagalvoti, kokio baisumo grupuotė susikurs, padedant asadui dar daugiau žmonių išžudyti. O ir kas tada turi nuspręsti, kuriai iš 6 teroristinių grupuočių reikia padėti? Kas turi tokią teisę spręsti? Visgi civilių, kurie nepriklauso jokiems teroristiniams dariniams yra daugiausia, daugiau už visus teroristus kartu sudėjus, kuriems garantuotai demokratija kurkas arčiau širdies už baisius autoritarinius rėžimus, tai jei didžioji dauguma nori demokratijos, o teroristinės organizacijos įvairių baisių autoritarinių rėžimų, kuom čia geriau yra padėti teroristams į šalį "atnešti" autorinarinį rėžimą, nei kitiems padėti "atnešti" demokratiją?
SG 2015-09-23 01:48
ISIS susikūrė 1999 m. Tačiau tu sužinojai apie ją tik dabar todėl, kad ISIS iškilo, pasinaudojusi chaosu Sirijoje. JAV ir ES remia "nuosaikiąją opoziciją". Kas buvo, kai Egipte laimėjo tų pačių JAV ir ES remiama "nuosaiki opozicija", jau visi matė ir, manau, visiems pakako. Beje, režimas ražosi be "ė".
Niko 2015-09-23 01:48
Anksčiau ir vokiečiai degino žydus, bet šiandien Vokietija laisvojo pasaulio lyderė. Visi pridarė daug klaidų, svarbu, pasimokė iš to. Deja, kalba eina apie dabartį, 21a., kaip bebūtű gaila, teroristus remia tik rusija.
SG 2015-09-23 01:50
Viršuje jau atsakiau. Beje, kai Vokietija degino žydus, tai tuo metu buvo visai kitas režimas. Kai JAV su Europa rėmė įvairius teroristinius režimus Afrikoje, Azijoje ir P. Amerikoje, tai jau buvo demokratinės valstybės. Beje, priešingai nei Vokietija, kiek žinau, nei viena iš jų neatsiprašė. Nepaisant to, kad JAV net JTO pripažino kalta dėl karo Nikaragvoje. Beje, taip buvo ne taip ir seniai. 30 metų atgal.
Niko 2015-09-23 01:51
Matėm, kaip jie Ukrainoje "bazes saugojo". Naivus tu, jei tiki tokiomis pasakomis, kai kariai permetami uš vieno karšto taško į kitą.
SG 2015-09-23 01:51
Naivus tu, Niko, kad tiki, jog egzistuoja gėris arba blogis tarpvalstybiniuose santykiuose.
Niko 2015-09-23 02:01
, 21a., teroristus vis dar remia rusija. Juolab, kad teroristű rėmimas tik gilina konfliktą, kai tuo tarpu JAV ir ES bando jį išspręsti. O jei ir palaikai rusiją, kad ši remia teroristus, kodėl skundiesi, kad kiti kažkada juos rėmė? Arba jei taip jau esi nepatenkintas, kad JAV kažkada rėmė teroristus, kodėl dabar sieki pateisinti rusiją, kuri elgiasi taip pat?
SG 2015-09-23 02:05
"tad jei kas darė klaidų, daugiau ir nebuvo išrinktas" ...ir visgi Reiganas buvo išrinktas dukart, nepaisant visko. Bet ne tame esmė. "Esmė yra, kad dabar, šiandien, 21a., teroristus vis dar remia rusija" - dar kartą sakau, pasidomėk, kas yra toji "nuosaikioji opozicija", kurią remia JAV ir ES (labai siūlau pasidomėti Egipto atveju, nes ten buvo analogiškas atvejis). Žodžiu, vėlus metas jau. Tau, Niko, labai rekomenduoju pasikraut daugiau skepticizmo ir nustot žodis žodin tikėt tuo, ką rašo Lietuvos/Rusijos/JAV ir kitų šalių žiniasklaidos, ir daugiau mąstyti savo galva. Tada ir suprasi, kad Sirija kaip ir beveik kiekvienas kitas toks atvejis buvo ne kas kita, kaip didžiųjų šalių interesų susidūrimo aikštelės. O teroristai ar ne teroristai čia išvis paviršutiniškas požiūris. O jei tiksliau - tai Delfi lygio analizė, kuri labiau kvepia analu, nei analize. Labanakt. P. S. Mano informacija negali būti iš propagandinių Rusijos šaltinių dėl labai paprastos priežasties - aš nemoku rusiškai, todėl skaitau tik lietuviškus bei daugiausiai angliškus šaltinius, o po to jau atsirinkinėju ir darausi išvadas.
Niemand 2015-09-23 02:06
Aš tikiu racionalumu. Rusams mesti savo karius kaip patrankų mėsą būtų absoliučiai neracionalu, jiems jau sudėtinga dėl lavonėlių iš Ukrainos. Bet kadangi, tavo terminologija kalbant, rusai yra tokie patys teroristai (dėl terminologijos pasiginčyčiau, bet iš esmės taip ir yra), jei jie su didelėmis abejų pusių aukomis susikirstų, būtų tik dviguba nauda. Dėl to aš vienareikšmiškai už.
Niko 2015-09-23 02:07
Mes priimame nuo karo nukentėjusius pabėgelius, kokį pelną ar naudą mums tai neša? Tu čia gėrio nematai? rusija tik ir siekia padėti teroristams, kad pagilinti konfliktą, kad karas ten tęstūsi amžinai ir stipriau, kad ginklų pardavimai tęstūsi amžinai ir, kad pabėgeliai vis labiau plūstű Europą, taip ją silpnindami. Tu čia blogio nematai?
SG 2015-09-23 02:09
Taip taip, o Kubilius su Landsbergiu išvogė visų penCijas ir sugriovė kolūkius. Sėkmės ir viso, nes matau, kad dedi sėkmingą ignorą ant visų argumentų arba tiesiog net nesigilini.
Niko 2015-09-23 02:13
Kūnus degins mobiliuose krematoriūmuose, o šeimom praneš, kad žuvo per pratybas. Kaip visada. Juolab, kad sirijoj niekas ir neras tű kūnű net po žeme pakasus. Jei tie rusų kariai būtų siunčiami į dujų kameras, sutikčiau ir aš, nerūpi man jų gyvybės, jei nerūpi ir jų šeiminkams ir jiems patiems, bet šiuo atvėju jie padės įsitvirtinti kitiems teroristams, tai jei dalis teroristų išsižudys, bet terorizmas tik stiprės - naudos jokios.
Niemand 2015-09-23 02:14
Man atrodo, kad jau metai kaip nieko neberemia, po to kai "nuosaikūs" bendru sutarimu šariją įvedė...
SG 2015-09-23 02:17
Kiek pamenu, tai Sirijos "nuosaikiesiems" šįmet JAV atseikės 500 milijonų $ ginkluotei. Nežinau, kiek prieš tai atseikėjo. Jo, Google sako, kad būtent tiek.
Niko 2015-09-23 02:19
Temoj apie siriją nusuki apie kubilių, o čia neva aš argumentus ignoruoju. Na gal tau išsilavinimo trūksta viskam suprast, joks bent kiek proto turintis žmogus nepalaikytų teroristus ir nesiūlytų jű remti, nebent kokiam treniguotam marozui gali būti prie širdoes kovoti išvien su teroristais ir leisti jiems įsitvirtinti. Pritart masinėms žudynėms bendradarbiaujant su teroristais... Baisus žmogus tu turėtum būt.
Niko 2015-09-23 02:25
Skaitome tuos pačius šaltinius, bet darome skirtingas išvadas, bet butinai tu teisus? Tu net neneigi, kad asado teroristų rėmimas tik pagilins konfliktą, kai tuo tarpu tikslas - jį išspręsti. Tavo išvados visiškai nepasiekia tikslo ir vistiek manai, kad esi teisus? tavo vienintelis argumentas - taip darė JAV, kodėl rusija negali taip daryti? Kas čia per vaikų darželis... Tau visiškai nusispjaut, kad rusyno užmojis remti vieną teroristinį darinį, tik pagilins konfliktą, sukels dar didesnį karą, mirs dar daugiau žmonių, bus sugriauta dar daugiau infrastruktūros, tau nusispjaut, kad tai padidins pabėgelių skaičių, sirijoje dar labiau paskatins burtis dar radikalesnėms grupėms. Tu net nediskutuoji apie tai, net neneigi to, tiesiog ignoruoji. Vienintelis tavo tikslas - betkokiu atvėju pateisinti rusiją. Ir vienintelus argumentas - juk JAV irgi taip darė...
vanduo4 2015-09-23 03:30
- Nebūk toks pesimistiškas. Demokratija nėra galutinis idealusis variantas. Tai įvairių ideologijų, religijų ir tautų taikaus konfrontavimo sistema. - Aišku tas "taikumas" islamo pasaulyje kitoks, bet jis yra. O svarbiausia, kad Libijoje, Egipte, Tunise, Jemene ir kitur griuvo radikalūs režimai ir valdžią perėmė Vakarų pasauliui palankios jėgos. - Žiūrėk plačiau: Islamo Pasaulyje vyksta masinis radikalių režimų nykimas, o Rusija šiam procesui Sirijoje bando sutrukdyti. Ką apie tai pasakysi?