Sirijoje rusai dislokavo 28 kovos lėktuvus: ekspertai perspėja apie karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-09-23 08:21
tavo vienintelis argumentas - tegu teroristai pjaunasi. Bėda kad ten buvę 22 mln žmonių visi teroristai pagal tavo kalbas, gal pasiūlysi taikią atominę problemos valymui? Su tokiom nevykusiom geopolitinėm žiniom dar daug drąsos turi kalbėti, kiti daug greičiau susigėsta, jei jiems dėstomus argumentus pabando patikrinti. na tiek to, dažniau žiūrėk TV, gal po pusmečio ir pats baisėsiesi kaip neišmanydamas viską rašai.
Skeptikas 2015-09-23 12:20
Nors Arns prorusiška pozicija visiškai nežavi, tačiau tenka š sutinku. Asadas, kad ir koks būtų, bet be jo nėra galimybės sureguliuoti konfliktą. Nuosaikūs Sirai toli gražu neprilygsta teroristams, kurie kelia pavojų visame regione. Rusijos pagalba (be abejo iš savų paskatų) leistų sugrąžinti stabilumą arba tai bus dar vienas Afganistanas. Toks įspūdis, kad arabų šalys ir demokratija yra nesuderinami dalykai. Pažvlekit į Libiją, Iraką, Siriją. Kol buvo tvirta ranka, tol viskas buvo savo vėžėse. Kai neliko Gadafi, Huseino, buvo į kampą įspaustas Asadas tada tai prasidėjo...
Niemand 2015-09-23 12:38
Rusai - labai kantri tauta, bet ir jų kantrybei yra ribos. Jau dabar dėl tavo aprašytos Putino režimo taktikos yra didelis pasipiktinimas, žuvusiųjų motinas labai problemiška nutildyti. Jei dar prisidės šimtai žuvusių ir sužalotų iš Sirijos, režimas pradės labai rimtai braškėti, o to jiems mažiausiai reikia, ir taip problemų begalės.
Niemand 2015-09-23 12:53
sub 2015-09-23 13:23
Įdomus straipnis, negaliu teigti kad pilnai teisingas, bet komentarai geresni, daugiau info vien iš komentarų ir nuomonių. Rusai nėra durni, tik negerai, kad tai didelė šalis, kuri vygdo agresyvią politika ir valdoma diktatoriaus, kitaip Putino nepavadinčiau. Tokia situacija Sirijoje jiems į naudą, ginklai mainais į įtakos zoną, išteklius, vakarų demokratijos neleidimas priartėti prie sienų, suirutė Europoje dėl pabėgėlių. Visa tai šiuo metu tik į naudą Rusijai, t.y. Rusijos galvoms, bet ne paprastiems žmonėms. Tuo pačiu JAv skraido toje zonoje, puikios pratybos. Sakyčiau palikti Siriją ramybėje, kad ten vieni kitus išsitaškytų, bet ten tiek įtakos zonų iš visų pusių, iš JAV, Rusijos, Irakas, Iranas, Izraelis, Turkija, britanija, ir dar bala žino kas. ISIS yra blogis, bet Assadas ne ką geresnis. manau, kad demokratijos niekas nenori Sirijoje, taigi jei kurdai turėtų tiek galios, kad galėtų išstumti ir ISIS ir Assado rėžimus, galitų turėti sau žemės ir gyventi. Jie nėra tokie radikalūs. Anyway, manau reikalais su Sirija yra nukreipiamas dėmesys nuo Europos sienų, gal būt Ukrainos.
Nojus 2015-09-23 13:29
Rusija įsivels į karą su ISIS,nors dabar taip neatrodo
vanduo4 2015-09-23 13:32
Egipte buvo mažiausiai pralieta kraujo (lyginant su perversmais kitose Islamiškose šalyse) ir ten viskas bent kol kas išsisprendė. Demokratiniai procesai vyksta.
Arns 2015-09-23 13:53
vandenėli, į savo skaičius įvedei jog po nepilnų metų buvo suimtas išrinktas prezidentas (dabar įkalintas 20-iai metų kalėjimo), nuversta valdžia ir sušaudyti dauguma valdančiosios partijos aktyvo? Demokratijos ten buvo tiek, kiek visi patylėjo ir leido sugrįžti prieššariatinę tvarką pasisakantiems generolams.
TAURAS 2015-09-23 14:18
Siuo metu, tik Asado kontroliuojamose teritorijose yra siokia tokia tvarka. Visur kitur Sirijoje, visiskas chaosas. Ir tai yra todel, jog jo kontroliuojamose teritorijose sirai palaiko butent Asada ir neleidzia visokiems ISIS grupuotems bastytis po ju kiemus. Ten bent veikia valstybines istaigos, parduotuves.. Kas butu jei sirijoj nebeliktu jokios valdzios? Manot ta "nuosaikoji" opozicija, kuriu dauguma tera visokios teroristines grupuotes, paiimtu valdzia i savo rankas ir salyje isigaliotu taika? Paziurekit kas atsitiko Libijoje, Irake, Egipte? Net ir toj pacioj Sirijoj visos problemos del tos pacios brukamos demokratijos.. Jums kisama i galva, jog demokratija yra geris, taciau kokia demokratija gali atnesti zmones, kurie valdzia nori uzgrobti ginklu? Tai ne demokratija ir zmones atnese ja ginklu nekada nebus "nuosaikus".. Istikro beveik visur, kur zmonems demokratija buvo "idiegta" ginklu, gavosi fiasko. Realiai niekur demokratija taip ir neatsirado, tik dar gilesnes problemos, dar daugiau neapykantos, dar didesnis chaosas, bei visiskas salies nestabilumas - visiska anarchija, nors tikslas tai demokratija? Gal kartais zmonems reikia tvirtos diktatoriaus rankos? Tik taip galima palaikyti tvarka, kai nemazai zmoniu yra zverys..