Kremliaus nesėkmės tęsiasi: Irane susprogo keturios Rusijos raketos  (29)

Keturios Rusijos raketos, kuriomis buvo apšaudoma Sirija iš Kaspijos jūros, sprogo Irane. Taip teigia JAV pareigūnai. Nėra tiksliai žinoma, ar per šiuos incidentus nebuvo sužeisti žmonės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-09 Kremliaus nesėkmės tęsiasi: Irane susprogo keturios Rusijos raketos  (29)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žvalgybos pareigūnai užfiksavo bent keturias raketas, kurios sprogo skrisdamos virš Irano teritorijos, taip ir nepasiekusios Sirijos. Rusijos karo laivai šiuo metu stovi Kaspijos jūros pietuose, o tai reiškia, kad paleistos raketos į Siriją, turi perskristi Irano ir Irako teritorijas, rašo bbc.co.uk.

Rusai šiai operacijai panaudojo iki šiol kovos lauke nenaudotą raketą „Kaliber“.

Trečiadienį Rusija teigė, kad paleido 26 raketas į taikinius šiaurės ir šiaurės vakarų Sirijoje. Rusijos gynybos ministro atstovas spaudai generolas Igoris Konašenkovas vėliau paneigė Rusijai mestus kaltinimus ir aiškino, kad Rusija vykdo raketų monitoringą ir žino, kur jos tiksliai pataiko.

„Nesvarbu, kaip nemalonu tai būtų girdėti mūsų kolegoms Pentagone ir Langley, mūsų operacija Sirijoje buvo sėkminga ir raketos pasiekė savo taikinius“, – sakė Rusijos atstovas.

Kaip pranešė Irano naujienų agentūra „Fars“, šaltinis šalies Gynybos ministerijoje pareiškė, jog jie neturi informacijos apie raketų kritimą, o anksčiau Vakarų žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie tariamą incidentą tėra psichologinio karo aktas.

Rusijos gynybos ministerija taip pat paneigė šiuos pranešimus. Pasak jos atstovų, visos paleistos raketos pataikė į numatytus taikinius Sirijoje. Rusijos karinio jūrų laivyno smogiamoji grupė spalio 7 d. iš Kaspijos jūros akvatorijos smogė sparnuotųjų raketų „Kalibr NK“ smūgį taikiniams Sirijos teritorijoje.

Rusija teigia atakavusi „Islamo valstybės“ infrastruktūros objektus – sviedinių ir sprogmenų gamyklas, vadavietes, šaudmenų, ginkluotės ir degalų sandėlius, taip pat teroristų rengimo stovyklas.

***

Primename, kad Sirijos kariuomenė ketvirtadienį pradėjo „didelį puolimą“, kad susigrąžintų sukilėlių kontroliuojamus miestus ir kaimus, pranešė Sirijos ginkluotųjų pajėgų štabo viršininkas, kurio žodžius citavo valstybinė žiniasklaida. Antžeminės pajėgos intensyviai atakuoja sukilėlių užimtas teritorijas raketomis „žemė–žemė“, o iš oro jas bombarduoja Rusijos naikintuvai.

Jau ilgiau negu savaitę Rusijos vykdoma bombardavimo kampanija Sirijos opozicijai sukūrė naują tikrovę. Sukilėliai sako, kad tais smūgiais siekiama susilpninti spaudimą prezidentui Basharui al Assadui, o ne sutriuškinti džihadistų judėjimą „Islamo valstybė„ (IS) arba kitus kovotojus, kaip teigia Maskva.

Rusijos aviacijos smūgiai, kurie yra kur kas galingesni negu rengiami Sirijos kariuomenės, buvo nukreipti į kelis svarbius frontus, tarp jų ir į sukilėlių bazes palei sieną su Turkija. Tą regioną opozicija laikė gana saugiu, nes Sirijos oro pajėgos vengdavo ten skraidyti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(15)
(1)

Komentarai (29)