Venkite Bios atnaujinimų, nes bus bėdų su „Windows 10“ aktyvacija  (32)

„Microsoft“ su „Windows 10“ įdiegė naują aktyvavimo sistemą. Dėl jos netobulumo labiausiai kenčia norintys nemokamai gauti „Windows 10“ atsinaujinant iš senesnių „Windows“ versijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Problemos dažniausiai pasireiškia kai reikia iš naujo aktyvuoti dovanų gautą operacinę sistemą, bet dėl nežinomų priežasčių operacinė sistema nesiaktyvuoja.

Atrodo šis „Windows 10“ aktyvacijos būdas turi dar vieną rimtą trūkumą. „Guru3D“ forume atsirado tema, kad vienam atsinaujinusiam pagrindinės plokštės Bios „Windows 10“ prarado aktyvaciją.

Vartotojas atnaujino „Gigabyte Z97X Gaming GT“ pagrindinės plokštės Bios iš F6 į F7 versiją ir prarado aktyvaciją, tad jei turite tokią pagrindę plokštę ir „Windows 10“ nuo Bios atnaujinimo bent kol kas susilaikykite. Kadangi operacinė sistema aktyvaciją pririša prie aparatinės įrangos ir po to sugeneruoja unikalų raktą, tikriausiai atnaujinant Bios kažkaip ši identifikavimo sistema nebeveikia taip, kaip turėtų.

„Microsoft“ teigia, kad dirba prie „Windows 10“ aktyvacijos proceso gerinimo ir jau artimiausiu metu viskas turėtų vykti kur kas sklandžiau.

Kol kas patartumėme neatnaujinti pagrindinių plokščių Bios, jei naudojate „Windows 10“, nes taip netyčia galite prarasti esamą aktyvaciją. Po to tikriausiai tektų iš naujo instaliuoti senesnę „Windows“ operacinę sistemą ir vėl kartoti visą atnaujinimo į „Windows 10“ procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: