„Samsung Galaxy Edge 6“ telefonuose atrasta 11 saugumo spragų  (0)

„Google“ atrado 11 saugumo spragų su „Android“ operacine sistema veikiančiuose „Samsung Galaxy Edge 6“ flagmanuose. Tarp jų yra ir pažeidžiamumas, kuris leistų programišiams perimti telefono valdymą, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji dalis spragų buvo ištaisyta išsiuntus automatinį programinės įrangos atnaujinimą, kai „Google“ apie jas informavo Pietų Korėjos gamintoją, tačiau dalis vis dar likę.

„Tarp „Google“ ir telefonų gamintojų tvyro įtampa, nes „Google“ nori apsaugoti savo prekės ženklą „Android“. O kai kalbama apie saugumą, „Android“ įrenginiai atrodo blankiai. Kartais spragų atsiranda dėl papildomos programinės įrangos, kurią įdiegia telefonų gamintojai“, – sakė Stevenas Murdochas, saugos specialistas iš Koledžo universiteto Londone.

„Samsung“ teigia, kad likusios trys spragos bus ištaisytos vėliau šį mėnesį išsiuntus programinės įrangos atnaujinimą.

Spragas atrado „Google Project Zero“ komanda. Tarp pažeidžiamumų buvo ir „Samsung“ el. pašto programinės įrangos spraga, kuri galėjo leisti programišiams persiųsti el. laiškus į jų paskyrą.

Kitas pažeidžiamumas leido pakeisti „Samsung“ nuotraukų peržiūros aplikacijos nustatymus išsiuntus specialiai užkoduotą vaizdą.

Tačiau, pasak „Google“, didžiausia spraga buvo susijusi su belaidžio ryšio įranga.

„Jeigu kas nors į programinę įdiegtų užkratą, jie galėtų pakeisti sistemoje esančias bylas ir paveikti kitas funkcijas, ypač saugumo“, – aiškino S. Murdochas.

Tam, kad ši spraga būtų išnaudota, vartotojas turėtų įsirašyti užkrėstą, iš pirmo žvilgsnio nekaltai atrodančią aplikaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)