Nuo 2016 metų sausio 1 d. nauja tvarka atsiskaitant už elektrą ir dujas: viską perima manogile.lt  (0)

Nuo 2016 metų sausio 1 dienos veiklą pradės „Lesto“ ir „Lietuvos dujų" pagrindu įkurta nauja bendrovė „Energijos skirstymo operatorius" (ESO).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sujungus įmones, dujų ir elektros vartotojai bus aptarnaujami bendrame paslaugų centre „Gilė". Nuo naujų metų klientai galės konsultuotis internetu, už elektrą ir dujas atsiskaityti vienoje savitarnos svetainėje bei išmaniąja programėle.

Sausį pradeda veikti nauja savitarnos svetainė www.manogile.lt, kuri sujungs esamas svetaines www.manoelektra.lt ir deklaravimas.dujos.lt bei visas jų funkcijas, todėl klientams nebereikės naudotis atskiromis svetainėmis. Naujosios svetainės vartotojai sutaupys - jiems bus pasiūlyta galimybė vienu mokėjimu atsiskaityti už elektrą ir dujas.

Klientai čia taip pat galės deklaruoti elektros ir dujų skaitiklių rodmenis, stebėti savo energijos suvartojimą, pateikti prašymus, pranešti apie tinklo sutrikimus, konsultuotis.

Pasak energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija" valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Daliaus Misiūno, siekiama, kad svetainėje būtų galima atsiskaityti ir už kitas komunalines paslaugas.

„Sieksime galimybės turėti klientų aptarnavimo paslaugas ne tik elektros, dujų, bet taip pat ir kitų komunalinių paslaugų: vandens, šilumos tiekimo, atliekų išvežimo. (...) Pokalbiai vyksta, turime identifikavę potencialius klientus, kalbame su didžiųjų miestų komunalininkais, ypač kalbantis su Kauno miesto savivaldybės atstovais matome, kad galime susitarti. Vilniuje taip pat siūlymai ištransliuoti visiems", - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D. Misiūnas.

ESO Paslaugų tarnybos direktorės Dalios Andrulionienės teigimu, išmaniųjų telefonų savininkai rodmenų deklaravimo ir apmokėjimo paslaugomis taip pat galės naudotis įsidiegę programėlę „Gilė".

„Dirbame ties tuo, kad klientui nebereikėtų suvedinėti duomenų ranka, ir tikimės pavasarį pasiūlyti papildomą paslaugą, kad mobilusis telefonas galėtų nuskenuoti apskaitos prietaiso rodmenį, ir rodmuo iš karto nukeliautų į mūsų sistemą, o klientui reikėtų paspausti tik apmokėjimo mygtuką", - sakė D. Andrulionienė.

Klientų aptarnavimo centrai „Gilė" veiks didžiuosiuose šalies miestuose.

Dėl elektros ir dujų klausimų ir toliau visą parą bus galima skambinti vienu telefonu 1802. Dujų nuotėkio atveju - avarinės tarnybos telefonu 1804.

„Lesto“ ir „Lietuvos dujų" sujungimas bei bendro klientų aptarnavimo centro įkūrimas – „Lietuvos energijos" vertės išgryninimo programos dalis. Skaičiuojama, kad sujungimas veiklos sąnaudas sumažins 5 proc., o efektyvesnė veikla per metus leis sutaupyti apie 3,6 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(30)
(10)
(20)

Komentarai (0)