„Microsoft“ pasiduoda: daugiau nebus „Lumia“ išmaniųjų ir „Windows 10 Mobile“ (Atnaujinta)  (6)

Partneriams skirtoje konferencijoje „Microsoft“ atstovai pranešė, kad nustos kurti ir gaminti „Lumia“ išmaniuosius telefonus, taip pat pridūrė nebekursiantys ir „Windows 10 Mobile“ operacinės sistemos. (Naujiena papildyta oficialiu Microsoft komentaru)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nereiškia, kad „Microsoft“ visiškai atsisako gaminti išmaniuosius telefonus.

Bendrovė valdo iš „Nokia“ įsigytą mobilųjį padalinį, kuris be „Lumia“ išmaniųjų gamina ir paprastus mygtukinius modelius.

Be to, anksčiau buvo pranešta apie „Microsoft“ planus sukurti išmanųjį telefoną su x86 procesoriumi ir pilnaverte „Windows 10“. Tarp jų turėtų būti dar nepristatytas telefonas „Surface Phone“, apie kurį sklando įvairių gandų, ir kiti kartu su partneriais sukurti prietaisai.

Manoma, kad įmonė nebeturės pilnos išmaniųjų linijos ir apsiriboja keliais modeliais per metus.

Oficialus Microsoft komentaras:

„Windows 10“ versija, skirta mobiliesiems įrenginiams, yra viena iš pagrindinių dedamųjų mūsų strategijoje pristatyti „Windows 10“ kuo didesniam vartotojų ratui. Šiuo metu mes gryniname mobiliųjų įrenginių strategiją – stebime rinkas, kuriose galime išsiskirti ir pasiūlyti papildomos vertės.

Šiuo metu „Windows 10“ veikia daugiau nei 200 mln. įrenginių ir jų savininkai gali itin lengvai pereiti nuo vieno įrenginio prie kito. „Windows 10“ vartotojai, galvojantys apie naujo išmaniojo telefono pirkimą, itin vertina vientisą ekosistemą ir būtent galimybę turėti tą pačią patirtį kompiuteriuose, telefonuose ar kituose įrenginiuose, kuriuose veikia „Windows 10“.

Praėjusį metų rudenį, kartu su naujaisiais „Lumia 950“ ir „Lumia 950XL“, pristatėme ir „Windows 10“ versiją, skirtą išmaniesiems telefonams. Šiais metais „Windows 10“ pasieks ir didžiąją dalį kitų telefonų modelių, kuriuose veikia „Windows Phone 8“ ir „Windows Phone 8.1“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(15)
(27)
(-12)

Komentarai (6)