„Apple iPhone“ savininkus ne juokais supykdantis pokštas: norėdami to išvengti, saugokitės patys  (3)

Tarp išmaniųjų flagmanų „Apple iPhone“ savininkų pradėjo plisti naujas „pokštas“, kuris daugeliui išties nepatinka. To priežastis – „nulaužti“ išmanieji telefonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esminis akcentas įvyksta tuomet, kai įrenginio „iPhone“ savininkas atidaro specialią nuorodą, pavadintą crashsafari.com vardu. Koks nuorodos pavadinimas, tokia ir pokšto esmė – „iPhone“ tiesiog „pakimba“.

Atidaryta kenksminga nuoroda generuoja vis didesnę simbolių eilutę, su kuria išmaniojo įrenginio naršyklė „Safari“ vis sunkiau susidoroja. Galiausiai atidaryta nuoroda užvaldo visą įrenginio atmintį, „iPhone“, mėgindamas susitvarkyti su kodu, ima kaisti ir persikrauna.

Panašus efektas ištinka ne tik „iPhone“, bet ir planšetinius kompiuterius „iPad“, kurie taip pat turi interneto naršyklę „Safari“.

Keletas internautų teigia, kad netgi ir kai kurie įrenginiai su „Android“, turintys naršyklę „Chrome“, taip pat jautriai reaguoja į minėtą nuorodą ir priverčia išmaniuosius įrenginius persikrauti.

Nors šis „pokštas“ atsirado dar praėjusių metų pradžioje, tačiau, prasidėjus 2016-iesiems, jis sulaukė antros populiarumo bangos. Itin dėl to nerimauti nereikėtų, kadangi pačiam įrenginiui ilgalaikės žalos nėra padaroma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(27)
(3)
(24)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: