Kitas Elono Musko projektas gali būti vertikaliai kylantis viršgarsinis elektrinis lėktuvas (Video)  (3)

Kreipdamasis į studentus Hyperloop Pod apdovanojimuose, Elonas Muskas pasidalino kita idėja – elektriniu orlaiviu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių buvo PayPal. Tada sukurta SpaceX ir krovinių gabenimas į Tarptautinę kosminę stotį. Netrukus pasirodė Tesla elektromobiliai, tada kilo Hyperloop traukinio idėja. Dar, žinoma, neverta pamiršti įsiterpusios Powerwall. Sakyti, kad Elonas Muskas ruošiasi užkariauti pasaulį, būtų neteisinga. Jis jau tai padarė.

Dabar Elonas Muskas, panašu, rengiasi kurti elektrinius lėktuvus.

Trumpoje Hyperloop Pod ceremonijos klausimų ir atsakymų dalyje Musko buvo paprašyta papasakoti apie „kitą didingą idėją,” į ką jis atsakė —

„Na, mąsčiau apie vertikaliai kylančius ir tupiančius elektrinius orlaivius. Manau, tai gali būti visai įmanoma. Mintis atlikti ką nors tokio vilioja.”

Viršgarsinis elektrinis laineris

Elektrinių lainerių, galinčių pakilti ir nusileisti vertikaliai, idėja nėra visiškai nauja. Pernai birželį elektrinis orlaivis pirmą kartą perskrido Lamanšo sąsiaurį. Denveryje įsikūrusi Xti Aircraft kompanija taip pat rinko lėšas orlaivio, galinčio pakilti vertikaliai, prototipo kūrimui, kuris, jų teigimu, turėtų būti parengtas po 3 metų.

Bet jau 2015 spalį Muskas pradėjo kalbėti apie sukūrimą orlaivio, kuris ne tik būtų varomas elektra tačiau ir gebėtų pakilti vertikaliai. „Manau, būtų galima sukurti viršgarsinį, vertikaliai pakylantį ir nusileidžiantį elektrinį lainerį. Tai išties būtų šaunu… Turiu minčių, kaip tokį dalyką įgyvendinti,” sakė jis Marketplace.

Tikėkimės, Muskas pasirengęs žengti toliau.

futurism.com/

(31)
(3)
(28)

Komentarai (3)