Pasaulio technologijų milžinai parems „Apple“ kovoje su FTB  (1)

Didžiosios tarpusavyje konkuruojančios pasaulio technologijų įmonės žada paremti „Apple“ kovoje su JAV Federaliniu tyrimų biuru (FTB). „Google“, „Facebook“ ir „Twitter“ teisme planuoja paremti „Apple“ oficialiai pateikdamos parodymus, rašo mashable.com, remdamasis šaltiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amazon“, kuri iki šiol oficialiai bylos nekomentavo, anot „Buzzfeed“, taip pat oficialiai parems „Apple“.

FTB „Apple“ prašo sukurti įrankį, kuris leistų įstaigai įsilaužti į vieno iš San Bernardino žudikų „iPhone 5c“ telefoną.

„Apple“ vadovas Timas Cookas jau anksčiau perspėjo, kad perdavus tokį šifravimo raktą būtų sudarytas „pavojingas“ precedentas, po kurio milijonų žmonių privati informacija atsidurtų pavojuje.

Kitos technologijų bendrovės į „Apple“ ir FTB teisinį ginčą sureagavo neiškart ir gana vangiai. Pavyzdžiui, „Google“ vadovas „Twitter“ paskelbė seriją atsargių įrašų, kuriais pabrėžė bylos svarbą, tačiau vengė išreikšti palaikymą „Apple“.

„Microsoft“ ir „Facebook“ įkūrėjai Billas Gatesas ir Markas Zuckerbergas taip pat pateikė neryžtingus argumentus, o išsakyti atsargią „Microsoft“ poziciją buvo nusamdyta advokatų kontora.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai (1)