„Apple“ nubausta – turės pakloti 450 mln. JAV dolerių  (7)

Kompanijos „Apple“ teisinis ginčas su JAV vyriausybe dėl kainų susitarimo elektroninių knygų pardavimo byloje po beveik trejų metų vykusių teismo procesų gali baigtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV aukščiausiasis teismas atmetė „Apple“ apeliacinį skundą ir nutarė, kad technologijų kompanija turės 450 milijonų JAV dolerių baudą.

Kaip skelbia „Bloomberg“, JAV Aukščiausiojo teismo teisėjai atmetė „Apple“ apeliaciją be jokių komentarų. Nustatyta, kad „Apple“ vykdė susitarimą su didžiausiais knygų leidėjais dėl knygų kainų kėlimo „Apple“ elektroninėje knygų parduotuvėje.

Įmonė siekė atimti dalį knygų pardavimų iš „Amazon“, tuo metu kontroliavusios 90 proc. rinkos ir parduodančios knygas po 9,99 JAV dolerio. Po „Apple“ manipuliacijų „Amazon“ rinkos dalis sumenko iki 60 proc.

Niujorke įsikūręs apeliacinis teismas anksčiau yra nurodęs, kad norėdama padidinti kainas „Apple“ ėmėsi nelegalaus bendradarbiavimo su leidėjais.

Teismo nutarimu „Apple“ už knygas permokėjusiems pirkėjams turės išmokėti 400 mln. JAV dolerių. Dar 20 mln. JAV dolerių bus sumokėta valstybei. „Apple“ taip pat turės padengti 30 mln. JAV dolerių vertės bylinėjimosi išlaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iTouch.lt
iTouch.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (7)