„LG G5“ tikrai turi kuo nustebinti: tai vienintelis masinėje prekyboje esantis išmanusis telefonas su tokiomis savybėmis (Video apžvalga)  (8)

Praeitais metais „LG“ lažinosi dėl odos panaudojimo išmaniajame telefone ir atrodo, kad kiek prašovė. Šiais metais flagmanas gavo visiškai naują dizainą, drakono širdį ir drąsią dvigubą kamerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai šiuo metu vienintelis masinėje prekyboje pasirodęs modulinis išmanusis telefonas su „Magic“ lizdu. Jis leidžia papildomai prijungti keletą išorinių įrenginių: pusiau profesionalią kamerą su mygtukais ir didelę bateriją ar išorinį garso stiprintuvą.

Kada paskutinį kartą matėte flagmanų vidų? Po metaliniais korpusais gamintojai slepia nuo naudotojų prieigą prie savo įrenginių vidaus. O štai „LG G5“ nebijo savęs parodyti. Štai jis – žiūrėkite.  

Modulinis dizainas

„LG G5“ padarė tikrą perversmą įprastame „G“ serijos įrenginių dizaine. Atrodo taip, tarsi telefono kūrėjams būtų liepta viską pamiršti ir sukurti kažką naujo. Todėl dingo mygtukai galinėje korpuso dalyje – dabar jie šone. Pamirštas plastikas – naujojo flagmano korpusas patikėtas metalui.

Kameros modulis išdėstytas ant nedidelio pastorinimo ant galinės korpuso dalies. Kiek žemiau yra pirštų atspaudų skaitytuvas suderintas su maitinimo įjungimo mygtuku. Jei atidžiau pažvelgtume į kameros modulį, pamatytume du objektyvus. Tai dar vienas dalykų, kuriais naujasis išmanusis skiriasi nuo „G4“ modelio.

„LG G5“ modelyje gamintojas įgyvendino originalią nuimamos modulinės baterijos dalies idėją. Tai ir yra pagrindinis, standartinis modulis. Tam, kad galima būtų išimti akumuliatorių reikia atrakinti bateriją. Tereikia paspausti mygtuką, patraukti apatinę korpuso dalį ir baterija atsiduria mūsų rankose. Tačiau tai ne šiaip baterijos skyrius. Visas gudrumas tame, jog tokiu būdu prie „LG G5“ telefono galima prijungti ir kitus modulius, pavyzdžiui, papildomą kamerą, HiFi modulį ir kt. Bendrai koncepcijos esmė yra tokia, kad keičiant modulį, bateriją naudotojas tiesiog perstato iš vieno modulio į kitą. Tačiau tai neatmeta galimybės to, jog kiekvienas modulis gali turėti savo bateriją.

Kuo galima pakeisti standartinį modulį? Kol kas „LG“ siūlo tik du variantus. „LG CAM Plus“ pozicionuojama kaip sprendimas tiems, kurie nuolat naudoja išmanųjį telefoną kaip fotoaparatą, t.y., praktiškai visiems naudotojams. Pagridinė jos paskirtis yra palengvinti vaizdų fiksavimo procesą. Tai pasiekiama dviem būdais. Pirmiausia ant modulio korpuso yra aparatiniai valdymo dalykai: užrakto, kameros įjungimo, video įrašymo mygtukai, padidinimo ratukas ir LED indikatorius. Pats modulis yra pastebimai storesnis už standartinį, todėl laikyti telefoną horizontalioje padėtyje lengviau. Viduje yra integruota 1200 mAh baterija. Antras standartinio modulio pakeitimo variantas – išorinis garso sistemos priedėlis „LG Hi-Fi Plus“, kurį kūrė „B&O Play“ kompanija.

Bendrai, „LG G5“ išmanusis telefonas yra pakankamai kompaktiškas. Tai standartiškas, kišenėje telpantis įrenginys, kuriuo patogu naudotis viena ranka. Liečiant sukelia lygaus ir lengvo daikto įspūdį. Atrodo patraukliai. Gamintojas siūlo 4 spalvų variantų pasirinkimo paletę: sidabrinį, titano, rožinį ir auksinį.

Ekranas

Telefonas pasižymi 5.3 colio IPS ekranu, kuris turi 2560 х 1440 pikselių raišką. Ekranas yra apsaugotas grūdintu stiklu, kurio kraštai yra kiek užlenkti.  

Lygiai taip pat kaip ir baterijos skyrius, ekranas irgi turi savo paslaptį. Kompanijos specialistai paskaičiavo, kad vidutinis telefono naudotojas įjungia telefoną 150 kartų per dieną, dažniausiai tam, kad pažiūrėtų laiką ar gautus pranešimus. Tokia elgsena lemia nereikalingus judesius ir lemia greitesnį įjungimo mygtuko nusidevėjimą. Anksčiau tokios kompanijos, kaip pavyzdžiui, „Motorola“, bandė „žadinti“ telefoną tada, kai jis ištraukiamas iš kišenės ar rankinės. „LG G5“ gamintojas į šį sprendimą pažvelgė paprasčiau ir padarė taip, kad ant telefono ekrano visą parą būtų atvaizduojama svarbiausia informacija: laikas, data ir pranešimai. Be to, tokiame režime ekranas sunaudoja tik 0.8% baterijos. Vertėtų pažymėti taip pat ir tai, kad šios informacijos atvaizdavimui naudojamas atskiras vaizdo valdiklis, kuris nepriklauso nuo pagrindinio procesoriaus.

Dar viena įdomi „LG G5“ telefono ypatybė – specialus dienos šviesos režimas. Jo dėka išmanusis telefonas gali padidinti ekrano ryškumą iki 850 nitų taip, kad net ryškioje saulėje informacija telefone įskaitoma.

Kamera

„LG G5“ turi dvi galines kameras: 16 megapikselių pagrindinę ir 8 megapikselių plačiakampę su 135 laipsnių objektyvu. Palyginimui: pagrindinė kamera turi 70 laipsnių kampą. Plačiakampis objektyvas idealiai tinka užfiksuoti vaizdams lauke, koncertuose ir visur ten, kur reikia aprėpti daugiau erdvės. Abi kameros gali dirbti vienu metu.  

Baterija

„LG G5“ turi 2800 mAh talpos bateriją. Tai yra kiek mažiau nei turėjo ankstesnis „LG G4“ modelis (3000 mAh). Telefonas neturi bevielio įkrovimo galimybės, tačiau toks variantas yra įmanomas įsigijus papildomą keičiamą modulį, atliekantį šią funkciją.

Našumas

„LG G5“ telefonas yra aprūpintas keturių branduoliu „Snapdragon 820“ procesoriumi. Tai vienas geriausių procesorių, kuris yra šiuo metu prieinamas telefonų gamintojams. „Snapdragon 820“ puikiai susidoroja su 3D grafika integruoto „Adreno 530“ (CPU) dėka. Naujausios kartos  LPDDR4 operatyviosios atminties talpa yra 4 GB, o 32 GB flash atminties galima išplėsti microSD dėka net iki 2 TB. Išmanusis telefonas veikia „Android 6.0.1“ operacinės sistemos su atnaujinta firmine sąsaja pagrindu.

 

„LG G5“ įrenginį galima apibūdinti taip – tam tikra prasme revoliucinis ir našus minimalistinis išmanusis telefonas su unikalia kamera, kurio keičiamų modulių galimybės atveria plačius įrenginio papildomų funkcijų ir galimybių horizontus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: