„Asus“ paskelbė tikrą „bombą“: nešiojamas žaidimų kompiuteris, grafine sparta lenkiantis stacionarų kompiuterį su GTX Titan X  (3)

Savaitgalį „Asus“ pabandė susprogdinti tikrą bombą, paviešinę keletą naujojo ROG serijos nešiojamojo kompiuterio fotografijų-erzintojų (angl. teaser).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialioje ROG paskyroje skelbiama, kad kompanijos R&D skyrius jau yra paruošęs spartinimo galimybę turintį nešiojamą kompiuterį, kuris pasiūlys didžiulį spartos šuolį ir prilygs stacionariems žaidimų kompiuteriams.

Net nepasinaudojus spartinimo galimybe naujasis „Asus“ nešiojamasis „3DMark 11“ teste, „Performance“ nustatymais, renka kiek daugiau nei 20 800 taškų (būnant visiškai tiksliems 20 811) ir nežymiai lenkia stacionarią sistemą su GTX Titan X.

 

Nenuostabu, kad tarp internautų netruko pasklisti pasvarstymai, jog „Asus“ atskleidė mobilaus GTX 1080M vaizdo adapterio galią.

Vistik kita dalis mano, kad tai kompanijos pabandymas panaudoti neįvardintą vaizdo plokštę mobilaus tipo įrenginyje.

Abu spėjimai yra realūs, mat stacionariems kompiuteriams skirta GTX 1080 lenkia GTX Titan X ~25-30 %, o bandymų integruoti į nešiojamą žaidimų įrenginį pilną stacionarios VGA silicį, pavyzdžiui kad ir GTX 980, taip pat jau buvo.

Pažymima, kad išskirtinai žaidėjams skirtas naujasis „Asus“ nešiojamas kompiuteris turi ir „koncepcinio įrenginio“ statusą. Tai reiškia, kad atsižvelgiant į galutinę produkto praktiškumą, funkcionalumą ar kainą, bet kas iš šio kompiuterio dar gali būti pašalinta. Greičiausiai daugiau informacijos galima tikėtis „Computex 2016“ parodoje, tačiau be spekuliacijų apie integruotą GTX 1080M spartintuvą, galima išgirsti nepatvirtintos informacijos, jog tai net 24″ ekraną turintis žaidimų kompiuteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (3)