Radikali idėja: Seimas nori bausti ne tik girtus vairuotojus, bet ir jų keleivius  (23)

Ateityje bauda gali grėsti ne tik neblaiviems vairuotojams, bet ir jų keleiviams. Maža to, nesusimokėjus baudų už kelių eismo pažeidimus – nebus keičiamas ar išduodamas vairuotojo pažymėjimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-02 Radikali idėja: Seimas nori bausti ne tik girtus vairuotojus, bet ir jų keleivius  (23)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias Saugaus eismo įstatymo pataisas pradeda svarstyti Seimas.

Tačiau susisiekimo ministras abejoja, ar reikia bausti keleivius, kuriuos veža neblaivūs vairuotojai. Rimantas Sinkevičius sako, kad ne visada žmogus gali žinoti ar suprasti, kad jį veža neblaivus vairuotojas.

„Iš tikro ne kiekvienas keleivis gali turėti alkotesterį, kartais negali prašyti papūsti į jį. Tai labai diskutuotinas dalykas, nors idėja ir gera. Siekiame, kad nebūtų mirčių, netekčių, nelaimių, turto sugadinimo. Idėja yra gera, ar forma – gera – aš labai abejočiau“, –  savo nuomonę dėstė ministras.

Plenariniame posėdyje planuojama pateikti 6 įstatymų projektus, kuriais siekiama sugriežtinti reikalavimus vairuotojams, siekti jų didesnės atsakomybės už padarytus pažeidimus.

Ministras Juras Požela siūlo, kad būtų baudžiami ne tik neblaivūs ar nuo narkotikų apsvaigę vairuotojai, bet ir kartu su jais važiuojantys asmenys. Policijos duomenimis, praėjusiais metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 15 žmonių, sužeista – 350.

Už važiavimą su neblaiviu vairuotoju grėstų bauda iki 140 eurų. Taip pat siekiant sudrausminti vairuotojus siūloma neišduoti ir nekeisti vairuotojo pažymėjimo, jeigu jis nesumokėjęs baudų už eismo pažeidimus. Šį projektą teikia Vidaus reikalų ministerija.

Eismo įvykių registro duomenimis pastaraisiais metais baudas susimoka mažiau nei trečdalis pažeidėjų.

Be to, siūloma apriboti šalies vadovų galimybes važiuoti su švyturėliais ir turėti pirmenybę keliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (23)