Neįkliūkite į spąstus: „Facebook“ puola kenkėjai, prisidengiantys apklausomis  ()

Skaitytoja Monika perspėja apie „ataką“, kurią patyrė per „Facebook“. Pasisaugokite ir pasinaudokite Monikos patarimais, jei ir jus puola per socialinį tinklą plintančios kenkėjiškos programos. Žemiau pateikiame Monikos laišką su vizualizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveiki! Noriu pranešti apie naują „Facebook“ ataką, kuri kelia grėsmę šio socialinio tinklo vartotojų asmeninių duomenų saugumui.

Šiandien iš artimos draugės gavau prašymą pabalsuoti paspaudžiant nuorodą bei ten prisijungiant su „Facebook“ duomenimis, neva taip iš karto yra įskaitomas mano balsas. Kibernetinės atakos vykdytojas, su kuriuo, pasirodo, susirašinėjau, labai operatyviai ir greitai atsakinėjo į mano žinutes.

Prašo prisijungti su „Facebook“

Po kelių valandų iš kelių draugų gavau atsakymus į žinutes, kurių aš nesu siuntusi.

Kibernetinis sukčius daugumą išsiųstų žinučių spėjo ištrinti, tad negalėjau pamatyti visų draugų, kuriems buvo išsiųsta žinutė, kviečianti prisijungti su „Facebook“ duomenimis (dalį išsiųstų žinučių radau archyvuotuose pranešimuose).

Prašau pranešti apie šį „Facebook“ vartotojų apgavystės būdą visuomenei, siekiant užtikrinti šio socialinio tinklo vartotojų privatumą bei jų asmeninių duomenų saugumą.

Jei atsitiko taip, kad kažkas pakliuvo į sukčių spąstus ir taip pat kaip aš paspaudė minėtąją nuorodą, LABAI SVARBU iš karto keisti slaptažodį bei nustatymuose atjungti „Facebook“ paskyrą nuo kitų įrenginių.

Tikėtina, kad ši ataka daugiausiai pasiekė kauniečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()