Legendiniai automobiliai iš filmo „Atgal į ateitį“ gali grįžti į gatves  (2)

„DeLorean Motor Company“ atskleidė planus apie galimą legendinio DMC-12 grįžimą į gatves 2017-ųjų pavasarį. Didžiulio populiarumo devintojo dešimtmečio filme „Atgal į ateitį“ sulaukęs automobilis šiandien yra kolekcininkų graibstoma vertybė, nors savo laiku būtent dėl žemų pardavimų jo gamyba buvo sustabdyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DMC-12 yra pagamintas iš nerūdijančio plieno bei turi į viršų atsidarančias duris. Filme šis automobilis buvo Doco Browno laiko mašina, pavertusia kampuotas DMC-12 formas vienomis geriausiai atpažįstamų per visą 20-ą amžių.

Tačiau pats automobilis nesusilaukė sėkmės pardavimų srityje – „DeLorean Motor Company“ faktiškai baigė veiklą 1982-aisiais, o automobilių gamykla Šiaurės Airijoje buvo perimta Didžiosios Britanijos vyriausybės.

1995-aisiais mechanikas iš Liverpulio Stephenas Wynne'as nusprendė atkurti „DeLorean Motor Company“ Teksase. Jis restauruodavo senuosius DMC-12 automobilius.

Tačiau prieš kelerius metus jis atskleidė kitą tikslą – atnaujinti senus DMC-12 automobilius taip, kad jie atitiktų šiuolaikinius ekologinius ir saugumo reikalavimus, tačiau išlaikytų savo futuristinę išvaizdą.

S.Wynne'as užsimena, jog naujasis DMC-12 turėtų būti bent dvigubai galingesnis (išvystyti apie 300 AG) nei originalusis (138 AG) ir turėti daugybę naujų technologijų, o pirmieji modeliai gali pasirodyti 2017-aisiais. Manoma, kad jie kainuos ne daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Šiandien bene visi pasaulyje likę DMC-12 priklauso privatiems kolekcininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (2)